Izbornik
zagreb - za eu fondovi podrubriku
  • Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije logo
  • Europski strukturni i investicijski fondovi logo
  • Operativni program konkurentost i kohezija logo
  • Europska unija zajedno do fondova logo

Organizacija događaja sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Naslovnica Regionalni dani EU fondova Virovitica
INFORMATIVNO-EDUKATIVNO DOGAĐANJE

U Virovitici održani Regionalni dani EU fondova

U Virovitici održani Regionalni dani EU fondova
1/22
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i tijekom 2019. godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u ukupno 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se u Virovitici 31. siječnja 2019. u Centru kulture (ul. Matije Gupca 5). Događaj su pozdravnim govorima otvorili g. Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice, Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije i g. Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Virovitice kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice; Arijana Šafranko Salihćehajić, direktorica tvrtke Šafram d.o.o. ; Nenad Jirouš, vlasnik obrta za proizvodnju namještaja Polibox; Ivan Obrovac iz tvrtke Brana d.o.o.; Neda Martić, zamjenica ravnateljice Razvojne agencije VIDRA Virovitičko-podravske županije i Tihana Harmund, ravnateljica Razvojne agencije VTA.

Nakon panel diskusije uslijedila su stručna izlaganja "EU fondovi kao mogućnost financiranja". Ivan Bilić iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta predstavio je aktualne i buduće natječaje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Anđelina Šapina iz HAMAG-BICRO-a govorila je o mogućnostima dodjele bespovratnih sredstava u poduzetništvu – otvorenim pozivima i pozivima u najavi, a Ivana Kovačić iz HAMAG-BICRO-a predstavila je ključne točke u provedbi projekta. Ines Poleto Lukačević predstavila je financijske instrumente za poljoprivredu i ruralni razvoj. Na kraju edukativnog dana je Kristina Androlić iz Androlić konzaltinga održala edukaciju „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike“ na kojoj su sudionici imali priliku saznati koji su uvjeti potrebni za prijavu na natječaj te kako izraditi projektni prijedlog. Na edukaciji su se obrađivale i teme pripreme natječajne dokumentacije te bodovanja i ocjene projektne prijave. Zaključno, svi sudionici imali su mogućnost postaviti pitanja vezana za EU fondove.

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu

Više informacija na: www.strukturnifondovi.hr

info@danifondova.eu

fondovi@mrrfeu.hr

ili na tel. 01/63 26 008