Izbornik
zagreb - za eu fondovi podrubriku
  • Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije logo
  • Europski strukturni i investicijski fondovi logo
  • Operativni program konkurentost i kohezija logo
  • Europska unija zajedno do fondova logo

Organizacija događaja sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Naslovnica Regionalni dani EU fondova Zadar
Informativno-edukativno događanje

U Zadru održani Regionalni dani EU fondova

Održani regionalni dani EU fondova u Zadru
1/21
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 20. studenoga 2018. u dvorani Kneževe palače u Zadru. Događaj su pozdravnim govorima otvorili g. Branko Dukić, gradonačelnik Zadra, i g. Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Zadra kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali Šime Erlić, pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Grada Zadra, Nikolina Miočić iz Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Zadarske županije, Sanja Peričić, ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije Zadra Nova, Tatjana Beneti, pomoćnica direktora tvrtke Marex Elektrostroj d.o.o., Ante Antunović, član uprave Tvornice konopa i veziva Zadar te Ksenija Slivar iz Ministarstva turizma.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Nakon panel diskusije uslijedila su stručna izlaganja o aktualnim i budućim natječajima koja su održali Danijela Božičnik i Petar Pačandi iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, turizam kroz fondove Europske unije predstavila je Marija Krpan iz Ministarstva turizma, a o provedbi integriranih teritorijalnih ulaganja na urbanom području Zadra govorila je Irena Jurčić iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Na kraju edukativnog dana je Boris Pekić iz tvrtke UHY Savjetovanje održao radionicu „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike?“ na kojoj su sudionici imali priliku saznati kako pripremiti projektnu dokumentaciju.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

 

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu

Više informacija na: www.strukturnifondovi.hr

info@danifondova.eu

fondovi@mrrfeu.hr

ili na tel. 01/63 26 008.