Izbornik
zagreb - za eu fondovi podrubriku
  • Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije logo
  • Europski strukturni i investicijski fondovi logo
  • Operativni program konkurentost i kohezija logo
  • Europska unija zajedno do fondova logo

Organizacija događaja sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Naslovnica Regionalni dani EU fondova Zaprešić
informativno-edukativni događaj

U Zaprešiću održani Regionalni dani EU fondova

1/6
Na kraju edukativnog dana je Kristina Androlić iz Androlić konzaltinga održala radionicu na kojoj su sudionicima predstavljene aktualne mogućnosti financiranja u okviru mjera ruralnog razvoja

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 21. prosinca 2018. u Novim dvorima Jelačićevim (objekt Vršilnica). Događaj su pozdravnim govorima otvorili g. Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića, i Velimir Žunac,  predstavnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Zaprešića kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali Miljenko Šoštarić, pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarski razvitak Grada Zaprešića, Lovro Benčević, predsjednik LAG-a Sava, Stjepan Mihaliček, vlasnik tvrtke Mihaliček, obrta za transport, građevinarstvo i trgovinu i Ivan Vrhovec iz tvrtke Optika kabel TV d.o.o.

Nakon panel diskusije uslijedila su stručna izlaganja "EU fondovi kao mogućnost financiranja". Ivan Bilić iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta predstavio je aktualne i buduće natječaje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Luka Bednaršek iz HAMAG-BICRO-a govorio je o provedbi ugovora kod bespovratnih potpora, a Boris Matić održao je izlaganje o aktualnim mogućnostima financiranja i najčešćim pogreškama pri provedbi projekata.

Na kraju edukativnog dana je Kristina Androlić iz Androlić konzaltinga održala radionicu „Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj“ na kojoj su sudionicima predstavljene aktualne mogućnosti financiranja u okviru mjera ruralnog razvoja, a predstavljen im je i proces prijave putem AGRONET aplikacije. Zaključno, svi sudionici imali su mogućnost postaviti pitanja vezana uz EU fondove.

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu 

Više informacija na: www.strukturnifondovi.hr
info@danifondova.eu 
fondovi@mrrfeu.hr 
ili na tel. 01/63 26 008.