Izbornik
Naslovnica Vijesti
Nastavljaju i dalje

Akcija policije: zabilježeno 2870 prekršaja prekoračenja brzine

nadzor brzine
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Nadzor je obuhvatio oko tisuću lokacija koje su policijski službenici mijenjali svaka dva, tri sata, a većinu lokacija nadzora birali su sami građani

U akciji 24-satnog nadzora brzine koju je policija u srijedu i četvrtak provodila širom Hrvatske, zabilježeno je 2870 prekršaja prekoračenja brzine, što je za 29 posto više nego u akciji iz travnja ove godine, izvijestio je MUP na svojim internetskim stranicama.

Nadzorom je bilo obuhvaćeno oko tisuću lokacija koje su policijski službenici mijenjali svaka dva, tri sata, a većinu lokacija nadzora birali su sami građani. Akcija nadzora provodila se od srijede do četvrtka u 6 sati ujutro, na lokacijama u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama.

Policija najavljuje nastavak provođenja takvih akcija s obzirom da je brzina najčešći uzročnik prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama.

U policiji kažu da sudjelovanje građana u takvim akcijama doprinosi povećanju sigurnosti cestovnog prometa u našoj zemlji i da su je i sami građani pozitivno doživjeli. U osam mjeseci ove godine, od ukupno 216 poginulih u prometnim nesrećama njih 81, odnosno 37,5 posto poginulo zbog nepropisne i neprilagođene brzine.