Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bandić djeci iz Vukovara i Gunje podijelio 750 poklon paketa

Milan Bandić dijelio pakete djeci iz Vukovara i Gunje
Foto: Branimir Bradarić

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić podijelio je danas mališanima u Gunji i Vukovaru prigodne božićne i novogodišnje paketiće. Ukupno je podijeljeno preko 750 paketića i to 300 osnovcima u Gunji, 350 korisnicima Centra za socijalnu skrb u Vukovaru i još stotinjak članovima Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići te članovima Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica.

- Živimo u godini milosrđa, dočašća i darivanja. Isto tako živimo i u situaciji kada jedan dio Hrvatske živi tri-četiri puta gore od građana Zagreba. Stoga smo se odlučili pomoći djeci Vukovara, grada koji je tijekom Domovinskoga rata doživio pravu tragediju, i Gunje koja je stradala u poplavi. Ovo je jedan znak pažnje i geste za ljude koji su u potrebi - rekao je Bandić koji je djeci osobno dijelio paketiće.

Treća godina da ih Zagreb daruje

Istaknuo je i kako vrijednost paketića nije važna, ali i da su oni identični onima koji se dijele djeci u Zagrebu. Prema podacima iz zagrebačke gradske uprave, podjela paketića djeci u Zagrebu traje već 17 godina, dok je ovo treća godina da Grad Zagreb poklon paketiće dijeli djeci iz Vukovara i Gunje. Inače, vrijednost jednoga paketića iznosi 75 kuna.

- Vrijednost paketića u svemu ovome nije važna koliko je važna poruka da se ti ljudi i ta djeca ne osjećaju napušteno i zaboravljeno, rekao je Bandić.

Mališani i njihovi roditelji u redu su čekali na podjelu paketića koji su bili označeni za dječake i za djevojčice.

- Imam troje djece i jako su se svi obradovali paketićima. Ovo im je, nažalost, jedini paketić koji će dobiti ove godine. Možemo samo reći veliko hvala Gradu Zagrebu iu Milanu Bandiću - rekla je Mirela Kljunić iz Vukovara.