Izbornik
Naslovnica Vijesti
Aukcija za Anitu Herceg

Brođani kupnjom slika pomogli bolesnoj sugrađanki

Aukcija umjetnina za liječenje Brođanke Anite Herceg
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Slikar Jozo Pišković prikupio je 91 sliku i četiri skulpture, a Brođani su kupnjom donirali sredstva koja će se preusmjeriti za liječenje Anite Herceg kojoj je u prosincu 2014. zatajilo srce i otad leži nepokretna u svom domu

Skupina humanitaraca predvođenih Melitom Matić u Slavonskom je Brodu organizirala donacijsku aukciju umjetnina za teško bolesnu mladu Brođanku Anitu Herceg, koja je već dvije godine vezana za bolesničku postelju. Slikar Jozo Pišković prikupio je 91 sliku i četiri skulpture, a Brođani su kupnjom donirali sredstva koja će se preusmjeriti za Anitino daljnje liječenje i oporavak.

- Anitino zdravstveno stanje lani je bilo vrlo loše, ali uz pomoć dobrih ljudi velikog srca ona je sada znatno bolje. Aukciju smo organizirali kako bismo joj pomogli – kazala je volonterka Melita Matić.

Otkako joj je u prosincu 2014. zatajilo srce, Anita leži nepokretna u svom domu. Zahvaljujući prisebnosti njene starije sestre i nadljudskim naporima djelatnika Hitne pomoći, Aniti je život spašen, no ostale su teške posljedice. Za preostale slike i sklupture svi koji to žele i dalje mogu donirati od 100 do 1.000 kuna, a ponuda se može razgledati na Facebook stranici Joze Piškovića.