Izbornik
Naslovnica Vijesti
Cilj 10.000 dolara

Crowdfunding kampanjom skupljaju novac za izradu unikatnih sapuna

Radionica sapuna
Foto: Branimir Bradarić
Prema planu radionice će uključiti najmanje 200 osoba koje će naučiti kako izrađivati unikatne sapune te potaknuti da s nama podijele svoja životna iskustva i lekcije mudrosti

Vinkovačka udruga i portal "Samo pozitivno"  uspješno je lansirala crowdfunding kampanju od nazivom „Neka je treća sreća“ koja se provodi na međunarodnoj on-line platformi Generosity. Iz udruge pojašnjavaju kako se radi o kampanji kojom se žele prikupiti sredstva za pokretanje edukativnih kreativnih radionica izrade unikatnih i mirisnih sapuna za treću životnu dob na području cijele Republike Hrvatske.

- U današnjem brzom tempu življenja često zaboravljamo na one koji su nam omogućili da sada budemo  tu gdje  jesmo. U radu s našim najstarijim polaznicima uspjeli smo im vratiti osmijeh na lice i pozitivan stav u život - rekla je predsjednica Udruge Mara Majstorović.

Istakla je kako je cilj prikupiti 10.000 dolara,  a on-line donacije će omogućiti financiranje kreativnih radionica. Prema planu radionice će uključiti najmanje 200 osoba koje će naučiti kako izrađivati unikatne sapune te potaknuti da s nama podijele svoja životna iskustva i lekcije mudrosti.

Voditeljica kampanje Rajna Šimunić rekla je kako će na radionicama polaznike vraćati u mladost ali ih i poticati da s drugima podijele svoja životna iskustva i lekcije mudrosti.

- Do jučer su oni bili mladi poput nas, a sutra ćemo mi biti baš poput njih. Zajedno s vama želimo sami sebi položiti na emocionalni račun dobro djelo. Dovoljno je da se sjetite koliko su vam značili baka i djed. Sjetimo se bezbrižnog djetinjstva, mirisa vanilije i cimeta iz bakine kuhinje, djedove neizmjerne ljubavi - rekla je Šimunić.