Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Najslađa donacija

Devetogodišnja Lara tri mjeseca skupljala čokolade za siromašne

Djevojčica Lara donirala čokolade socijalnoj samoposluzi
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Lara Draganić odlučila je skupljati čokolade za siromašnu djecu nakon što je na televiziji vidjela djevojčicu koja je za Božić poželjela samo jednu čokoladu s keksima

Devetogodišnja djevojčica Lara Draganić iz sela Kučan Gornji pokraj Varaždina tri je mjeseca skupljala čokolade, ali ne za sebe. Čak 103 komada te omiljene dječje slastice završilo je u Socijalnoj samoposluzi "Kruh sv. Antuna" kao njezina božićna donacija.

- S mamom sam gledala televiziju i vidjela djevojčicu koja je rekla da joj je velika želja za Božić dobiti čokoladu s keksima. Rekla sam mami da ću sve čokolade koje dobijem do Božića sačuvati i dati siromašnoj djeci da se malo zaslade - kaže nam Lara, učenica trećeg razreda III. OŠ Varaždin. Nikome u razredu sve do jučer nije otkrila svoj plan.

- Kad sam im rekla što sam napravila, svi su bili iznenađeni. Rekli su da će i oni to druge godine isto napraviti - dodaje Lara. Nakon što je skupila 103 čokolade, ona i mama Maja odnijeli su ih svećeniku i zamolile ga da ih preda nekoj humanitarnoj organizaciji. Završile su u Socijalnoj samoposluzi Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži u Ulici Josipa Kozarca 26. Po uzoru na sv. Franju pomažu siromašnim građanima na području Varaždinske biskupije. Skupljaju namirnice i higijenske potrepštine.

Primjer djeci i odraslima

- Stiglo nam je ovih dana puno donacija dobrih ljudi, no ova nas je posebno ganula i oduševila. Objavili smo fotografiju čokolada na Facebook stranici, želeći tako zahvaliti Lari i istaknuti je kao primjer drugima, ne samo djeci, nego i odraslima - napominje volonterka u Socijalnoj samoposluzi Mira Bago. Vijest o djevojčici s čokoladama brzo se proširila, na iznenađenje obitelji Draganić.

- Lara je skromno dijete i ne voli se isticati, ali bit će joj drago ako uspije još nekoga potaknuti na dobra djela. Sviđa joj se jako izreka da se dobro dobrim vraća - kaže ponosna mama Maja.

A što si je Lara poželjela za Božić? - Poželjela sam da i nakon Božića skupim puno čokolada, da se i drugi ljudi uključe, pa da svi podijelimo djeci puno slatkiša za Uskrs - veli.