Izbornik
Naslovnica Vijesti
Najluđa noć

Građani Novu godinu dočekali na trgovima diljem zemlje uz vatromet i glazbu

Nova godina
1/5
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Uz odličnu glazbu i bogatu gastronomsku ponudu, hrvatski građani ušli su u 2017. godinu na gradskim trgovima

Splitski pjevač Petar Grašo sa svojim je sugrađanima i gostima na Rivi u Splitu otpratio Staru i dočekao Novu 2017. godinu koja je prošla uz dobro raspoloženje nekoliko desetaka tisuća ljudi koji su uživali uz glazbu i spektakularan vatromet s Gata svetog Nikole.

Silvestarska zabava na Rivi je započela u 21 sat koncertom "Split za cili svit", a zabava će potrajati do ranih jutarnjih sati. Uz Grašu okupljene su zabavljali bendovi Buđenje i Prva liga.

Organizatori dočeka Nove godine, Dalmacija koncert, odabrali su ih da bi zadovoljili sve ukuse Splićana i njihovih gostiju različitih dobnih skupina, koji se na Rivi tradicionalno okupljaju posljednje noći u godini, te ispraćaju Staru i veselo dočekuju Novu godinu.

U Zadru Ivan Zak

Zadrana i njihovih gostiju toliko je prisustvovalo dočeku Nove godine na glavnom gradskom trgu da se na trenutke jedva moglo pomaknut. Koncert Ivana Zaka na trgu je protekao u fantastičnoj atmosferi kojoj je doprinjelo i vrijeme bez kiše. Doček Nove godine na zadarskim je ulicama, osobito na Narodnom trgu uz koncerte Ivana Zaka te Tomislava Bralića i klapu Intrade, bio pun pogodak!

Osječani su uz dočeke u svojim domovima i brojnim ugostiteljskim objektima  Novu godinu tradicionalno dočekali na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića, u organizacijsi grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Riječani ušli u 2017. uz Gibonnija

Uz čaj i kuhano vino Osječane i njihove goste je zabavljao osječki glazbeni sastav "Vigor", a točno u ponoć, uz vatromet i zvuke valcera  Novu 2017. godinu čestitali su osječki gradonačelnik Ivan Vrkić i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić.

 Nova Godina na otvorenom u Osijeku je dočekana i na Trgu Sv. Trojstva, središnjem mjestu održavanja višetjedne priredbe "Advent u Tvrđi", gdje je nastupio zagrebački hip-hop sastav "Elemental".

Tisuće Riječana i njihovih gostiju Novu 2017. godinu dočekali su na središnjem organiziranom dočeku na otvorenom na Korzu, uz koncert Zlatka Stipišića Gibonnija, prije kojeg su nastupili riječki bendovi Izet i Borgie te En Face.

Točno u ponoć okupljenom mnoštvu dobro raspoloženih čestitku s najboljim željama za 2017. godinu uputio je s pozornice riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Uslijedio je impresivni vatromet.  Glazbeni program dočeka na Korzu u prvim satima nove godine zaključuje riječki bend Belfast Food.