Izbornik
Naslovnica Vijesti
Varaždin

Habijan: građanska garda koristi se u predizborne svrhe

Damir Habijan
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Damir Habijan ističe da su aktualni župan Predrag Štromar i dožupan Alen Kišić "obilježili ovu počast Varaždinskoj građanskoj gardi i poštovanje prema nematerijalnom kulturnom dobru na način da im garda statira kod podjele jaja"

- Garda kao dio nematerijalnog dobra mora držati razinu digniteta i dostojanstva, a ne se koristiti u predizborne svrhe Alena Kišića – rekao je kandidat HDZ-a za gradonačelnika Varaždina Damir Habijan, ogorčen zbog korištenja Varaždinske građanske garde Purgari, koja je ovih dana proglašena nematerijalnim kulturnim dobrom, u predizborne svrhe.

Ističe da su aktualni župan Predrag Štromar i dožupan Alen Kišić "obilježili ovu počast Varaždinskoj građanskoj gardi i poštovanje prema nematerijalnom kulturnom dobru na način da im garda statira kod podjele jaja". Štromar i Kišić su na varaždinskoj tržnici sudjelovali na podjeli 6000 svježih uskrsnih jaja i boje, koju je organizirao radio Sjeverozapad uz pokroviteljstvo Varaždinske županije i Gradske tržnice.

Na Radiju Sjeverozapad kažu da su oni pozvali Purgare da sudjeluju u podjeli jaja na tržnici i do nema veze s politikom i kampanjom.