Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Nova sjednica Gradskog vijeća 30. prosinca

Hoće li se naći 11. ruka za izglasavanje sinjskog proračuna?

Kristina Križanac
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Nezavisna lista dr. Stipice Jadrijevića izgubila je većinu kada je Gradski odbor SDP-a donio odluku kako neće podržati proračun, što je poslušao samo jedan od njihova tri vijećnika, ali to je bilo dovoljno da se proračun ne izglasa

Sjednica Gradskog vijeća Sinja sazvana je za 30. prosinca kada će se pred vijećnicima ponovno naći proračun gradonačelnice Kristine Križanec za 2017. godinu, kojega su već jednom odbili.

Nezavisna lista dr. Stipice Jadrijevića izgubila je većinu kada je Gradski odbor SDP-a donio odluku kako neće podržati proračun, što je poslušao samo jedan od njihova tri vijećnika, ali to je bilo dovoljno da se proračun ne izglasa.

Što se promijenilo u tjedan dana i imaju li sada dovoljan broj ruku gradonačelnica Križanec nije željela komentirati, a Ante Milanović, predsjednik sinjskog SDP-a smatra kako su vladajući sazvali još jednu sjednicu pod parolom „Idemo probati! Netko će se upecati pa ćemo imati 11 ruku“.

Tri scenarija

Ipak, ni on ne želi prognozirati što će se dogoditi u petak. Kaže da oni proračun neće podržati, ali hoće odluku o privremenom financiranju, bude li predložena, a moguća su tri scenarija.

- Po prvom neće se izglasati ni proračun ni privremeno financiranje. Dolazi Povjerenik. Kamen spoticanja, dakle projekt "Sinj u sridu" ne propada, samo će malo sporije biti realiziran. Prema drugom, NL Jadrijevića stavlja na glasanje Odluku o privremenom financiranju. SDP to podržava zbog tih nekoliko mjeseci što bi se ubrzalo projekt "Sinj u sridu". Prema trećem scenariju, već nekom viđenom u proteklih osam godina, naći će se netko tko će na "zgražanje" svih biti jedanaesta ruka i proračun prolazi – kaže Milanović. Dodaje kako će projekt "Sinj u sridu" proći će svakako.