Izbornik
Naslovnica Vijesti
Uskrs u Lourdesu

Hodočasnik pješači 3.000 kilometara od Okučana do Fatime

Hodočasnik Milorad Oršulić
Foto: novagra.hr
Na hodočašće u Fatimu odlučio se zato što se ove godine obilježava 100. obljetnica Gospinih ukazanja u tom svetištu, od kojeg ga dijeli još 950 km

Poznati hrvatski hodočasnik Milorad Oršulić - Mican iz Okučana pješice je stigao do najvećeg Marijanskog svetišta u francuskom Lourdesu i ondje proslavio Uskrs. Na put je krenuo 11. veljače iz Okučana i dosad već prepješačio gotovo 2.000 kilometara. Na zahtjevnom hodočašću dugom gotovo 3.000 kilometara i u trajanju od tri mjeseca izmolit će tisuću krunica. Nakon Lourdesa, Oršulić kreće prema svom krajnjem odredištu Fatimi, najpoznatijem portugalskom i jednom od najomiljenijih europskih svetišta.

- Nisam vjerski fanatik, nastojim biti praktičan i koliko-toliko dobar vjernik. Moje hodočašće nije avanturističko nego pokorničko, tijekom cijelog puta molim se za svoju obitelj, župu, domovinu Hrvatsku i brojne druge nakane – rekao je Oršulić.

Sam ili s prijateljima, Mican je već hodočastio u brojna svetišta u Hrvatskoj i BiH te na značajna mjesta iz hrvatske povijesti i Domovinskog rata. Na hodočašće u Fatimu odlučio se zato što se ove godine obilježava 100. obljetnica Gospinih ukazanja u tom svetištu, od kojeg ga dijeli još 950 km. Nada se kako će na cilj doći 13. svibnja, na sam blagdan Gospe Fatimske.