Izbornik
Naslovnica Vijesti
Nadzorni odbor odlučio

Imenovan direktor i urednik Hrvatskog radija Karlovac, Karlovačkog tjednika i web portala

Matija Perković
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Matija Perković je do sada radio kao blagajnik u gradskoj tvrtki Inkasator, po zanimanju je prvostupnik ekonomije, ali javnosti je poznat i kao nekadašnji predsjednik Mladeži karlovačkog HDZ-a te gradski vijećnik

Matija Perković izabran je za novog direktora, ali i urednika Hrvatskog Radio Karlovca, firme u suvlasništvu Grada Karlovca. Na natječaj se, naime, prijavilo šest kandidata, među ostalima i dosadašnji direktor i urednik Miloš Milovanović, a Nadzorni odbor odlučio je da je najbolji kandidat Perković.

Zanimljivo je da je na čelu Nadzornog odbora čitavo vrijeme bila Mirna Špehar (HSLS), koja je s ostalim članovima i vodila razgovore s kandidatima za direktora u petak, da bi u ponedjeljak ujutro, nekoliko sati prije donošenja odluke bila smijenjena, a na njezino je mjesto imenovan Dubravko Strnić (HDZ). Strnića je Berislav Brozović (HDZ), član Nadzornog odbora, upoznao s kandidatima i njihovim odgovorima na intervjuu.

Odluka tri člana NO-a nije bila jednoglasna, Berislav Brozović (HDZ) i Dubravko Strnić (HDZ), predsjednik NO-a, bili su za, a Renata Benković, predstavnica zaposlenika Hrvatskog Radio Karlovac, nije glasala za tu odluku. Kako doznajemo, ona je nakon obavljenih razgovore sa svim kandidatima iznijela stav kako niti jedan od kandidata nije jasno i precizno odgovorio na pitanja, koja su svima postavljena, a odnose se na to kako organizirati nastavak rada HRK, kako osigurati financijsku stabilnost, koje će poslovne partnere dovesti, koji je njihov marketinški plan, te koje su njihove ideje za budućnost tvrtke, kako financijsku tako i programsku.

Sumnjaju u zakonitost odluke

Svi novi kandidati, doznajemo, bili su više fokusirani na urednički i novinarski posao. Zaposlenici HRK, kada im je pojašnjeno tko su svi kandidati, kako su odgovarali na pitanja, te koja su tri kandidata ušla u uži izbor, podržali su stav svoje predstavnice kako niti jedan kandidat nije dao kvalitetne odgovore na pitanja o budućnosti tvrtke, odnosno podržali su njezin stav da ne podrži predloženi zaključak većine Nadzornog odbora.

No, neki otvoreno sumnjaju i u zakonitost donesene odluke Nadzornog obora, obzirom da je predsjednica Nadzornog odbora Mirna Špehar (HSLS), odlukom Skupštine društva, smijenjena svega par sati prije donošenja odluke, a umjesto nje je imenovan Dubravko Strnić (HDZ).  Naime, po Zakonu o radu NO-a, moguće smjene se moraju najaviti sedam dana ranije.

Inače, Perković je do sada je radio kao blagajnik u gradskoj tvrtki Inkasator, po zanimanju je prvostupnik ekonomije, ali javnosti je poznat i kao nekadašnji predsjednik Mladeži karlovačkog HDZ-a, te gradski vijećnik. Perković već sutra preuzima posao direktora te glavnog urednika tri medija – Karlovačkog tjednika, Radio Karlovca i njihovog web portala.