Izbornik
Naslovnica Vijesti
Vratio se na Trg kralja Tomislava

Ivan Čehok preuzeo gradonačelničku dužnost, proračun već idući tjedan

Ivan Čehok preuzeo gradonačelničku dužnost
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Čehok je pregovore za većinu u Gradskom vijeću prvo počeo s HDZ-om kojem je ponuđeno mjesto predsjednika Gradskog vijeća, a obavio je razgovore i s Reformistima i Ligom, a pozvat će ostale

Ivan Čehok vratio se na Trg kralja Tomislava 1! U varaždinskoj gradskoj vijećnici preuzeo je vlast nakon što je na izborima pomeo konkurenciju. Čehok je nakon primopredaje vlasti rekao da je povratak prirodni tijek događaja u njegovu životu, te da se nada da, kad je odlazio 2011., nikome nije ostao u lošem sjećanju.

Grad je nakon raspuštanja Gradskog vijeća i odlaska Gorana Habuša (HNS) zbog neizglasavanja proračuna vodila Vladina povjerenica Dragica Đula. Čehok je najavio da će idućeg tjedna, možda već u ponedjeljak, na javnu raspravu ići prijedlog proračuna, a spreman je i popis projekata i odluka.

- Vremena nemamo, vrijeme je naš zakleti neprijatelj - istaknuo je. Njegova nezavisna lista u Gradskom vijeću ima većinu, osvojila je 28,92 posto, slijedi koalicija SDP-HNS-HSS-HSU s 23,22 posto, pa HDZ s 15,22, Reformisti sa 7,22 posto, a Nezavisna lista Liga za Varaždin dobila je 6,43 posto.

Čehok je pregovore za većinu u Gradskom vijeću prvo počeo s HDZ-om kojem je ponuđeno mjesto predsjednika Gradskog vijeća, a obavio je razgovore i s Reformistima i Ligom, a pozvat će ostale.

- Vidjet ćemo što će biti s koalicijskom spregom SDP-a i HNS-a s obzirom na novonastale okolnosti u Vladi, hoće li biti svaki posebno ili zajednički klub, to u ovom trenutku ne znamo, no pozvat ćemo i njih na razgovor - rekao je i dodao da pruža ruku suradnje svima, čak i onima koji su se obrušili na njega i listu. Čehokovi zamjenici su Sandra Malenica i Zlatan Avar.