Izbornik
Naslovnica Vijesti
Delegacija u posjetu

Kineski gospodarstvenici žele investirati u Osijek

Ivan Vrkić
Foto: Facebook/Brođani za Brod
Ivica Vrkić: Nije prvi put da nam dolazi izaslanstvo iz najmnogoljudnije zemlje, ali je prvi put da nam dolazi u ovako velikom broju

Grad Osijek mogao bi dobiti prvi prijateljski grad na drugom kontinentu. Delegacija kineskog Huangganga, urbane metropole sa 7,5 milijuna stanovnika, stigla je u utorak u radni posjet Osijeku. Žele investirati u naš grad, ali i dovući slavonske ulagače na svoje tlo.

- Nije prvi put da nam dolazi izaslanstvo iz najmnogoljudnije zemlje, ali je prvi put da nam dolazi u ovako velikom broju, s izrazitom željom za suradnjom, prvenstveno kroz prijateljski odnos između naših gradova - kazao je gradonačelnik Ivica Vrkić.

Huanggang je veliko industrijsko središte, a stanovnika ima gotovo dvostruko više nego cijela Hrvatska. Delegacija, predvođena dogradonačelnikom Wangom Zhihuaijem, zainteresirana je za suradnju u gospodarstvu, poljoprivredi, obrazovanju i znanosti.

- U našoj delegaciji nekoliko je gospodarstvenika koje zanima moguća suradnja i investiranje u vaš grad, no želimo i da vaši gospodarstvenici investiraju kod nas - kazao je dogradonačelnik Zhihuai.

Osječki se gradonačelnik, pak, nada kako će kineski investitori "prepoznati potencijal Eko-industrijske zone Nemetin".