Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Treću godinu zaredom

Kutina isplaćuje potpore poduzetnicima i subvencionira kamate na kredite

Andrija Rudić gradonačelnik Kutine
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Za nabavu opreme i novih alata za poboljšanje konkurentnosti isplaćeno je oko 700.000 kuna, dok je 230.000 kuna isplaćeno za unaprjeđenje turističkih potencijala na kutinskom području

Grad Kutina treću godinu zaredom isplaćuje potpore srednjem i malom poduzetništvu kroz nekoliko vlastitih mjera. Za nabavu opreme i novih alata za poboljšanje konkurentnosti isplaćeno je oko 700.000 kuna, dok je 230.000 kuna isplaćeno za unaprjeđenje turističkih potencijala na kutinskom području. Uz ove mjere s 1,8 milijuna kuna Grad subvencionira kamate za kredite koje su poduzetnici podigli u ukupnom iznosu od 25 milijuna kuna.

- Na ovaj način je zaposlena 141 osoba što je pokazatelj da mjere uložene u poduzetništvo daju rezultate i da smo na dobrom putu - rekao je gradonačelnik Kutine Andrija Rudić prilikom potpisivanja ugovora o pomoći novim poduzetnicima.

Oprema za pregled mesa

Ukupno je ovog puta osigurano 87.000 kn potpora poduzetnicima i obrtnicima za opremu, konkurentnost i nove tehnologije, a dodijeljen je i jedan poticaj od 10.000 kuna za ulaganje u turističke projekte.

Potporu je dobila i Veterinarska stanica Kutina.

- Novac ćemo usmjeriti u obnovu opreme za trihineloskopski pregled mesa kako bi se pojačala sigurnost zdravlja građana - rekla je  direktorica Veterinarske stanice Željka Banović.