Izbornik
Naslovnica Vijesti
Smeće u četiri vreće

Kutinjani će od listopada razvrstavati otpad

Razvrstavanje otpada
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Grad Kutina i Eko Moslavina uvode primarnu selekciju otpada, odnosno razvrstavanje otpada u kućanstvima, a građani će krajem rujna dobiti četiri vreće za odvojeno sakupljanje papira, plastike, metala i stakla

Grad Kutina i Eko Moslavina od početka listopada uvode primarnu selekciju otpada, odnosno razvrstavanje otpada u kućanstvima  Građani, korisnici usluge odvoza otpada krajem rujna dobit će četiri vreće za odvojeno sakupljanje papira, plastike, metala i stakla. Uz to dobit će i letak s pojašnjenjem novog sustava prikupljanja otpada koji će biti testiran do kraja godine. Ističe se kako novi način sakupljanja otpada za građane neće poskupjeti uslugu odvoza otpada.

- Primarna selekcija otpada na kućnom pragu obveza je općina i gradova iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom. U dvije godine taj je sustav dva puta mijenjan. Zbog toga smo bili oprezni i nismo htjeli na brzinu donositi odluke, kako ova usluga ne bi poskupjela za naše građane - rekao je gradonačelnik Kutine Andrija Rudić.

- Krajem rujna  građanima će biti isporučene četiri vreće Eko Moslavine za odvojeno sakupljanje. Kroz tri mjeseca ćemo pratiti ovaj model da vidimo kako to izgleda, gdje su problemi, kako će se to odraziti na preostali otpad koji će se i dalje sakupljati u osnovnoj zelenoj kanti -  rekao je Slavko Sokol, direktor Eko Moslavine.