Izbornik
Naslovnica Vijesti
Karlovački vijećnici prešli u HNS

Mandate nećemo vratiti SDP-u jer smo ih zaslužili svojim radom

Nikola Badovinac i Marina Novaković Matanić
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Marina Novaković Matanić nakon 12 godina rada u SDP-u odlučila je prijeći u HNS, kao i njezin kolega Nikola Badovinac

- Zadnjih par godina nismo imali potreban mir za rad u karlovačkom SDP-u. Na sastanku sa Zoranom Milanovićem, prije nekog vremena, tražila sam da s našeg terena makne Milanku Opačić koja nas je opstruirala, no kako se to nije dogodilo i kako u stranci nismo mogli surađivati s kolegama, odlučila sam, nakon 12 godina rada u SDP-u otići. Je li to dobra odluka, pokazat će vrijeme, nije mi bilo lako. Vrijeme će pokazati i jesmo li mi SDP-u bili teret ili oni jednostavno više nisu mogli pratiti naš tempo rada – kazala je Marina Novaković Matanić, koja je svoj prijelaz u HNS, s Nikolom Badovincem, pojasnila na tiskovnoj u HNS-u. Dodala je i da je bila jedina tajnica županijskog SDP-a koju šef nije uspio smijeniti prije godinu dana. 

Ograncima se u SDP-u nitko nije bavio

Dobrodošlicu su im poželjeli Matija Posavec iz središnjeg odbora stranke i Tomislav Stojak, čelnik regionalnog saveza HNS-a, te Zvonko Spudić, predsjednik Županijskog HNS-a. 

- Volim Karlovac i želim ga napraviti boljim, a ne da grad živi na 'plavoj kartici' koja otvara sva vrata podobnicima. I dalje ću biti aktivan gradski vijećnik, ne planiramo ni Marina ni ja vratiti mandate SDP-u jer smo ih radom zaslužili – kazao je Nikola Badovinac. Dodao je da se SDP, od kada je bio na vlasti, bavio visokom politikom, a ograncima se nitko nije bavio, bili su prepušteni sami sebi i nastalo je rasulo. 

- Hvala na suradnji kolegama u SDP-u, za mene je to završena priča. Kao skorašnji povjerenik karlovačke organizacije HNS-a razgovarat ću sa svih 400 članova stranke, pokušati osnažiti ogranak novim ljudima i idejama i pripremiti se za lokalne izbore. Vidjet ćemo hoćemo li koalirati i tko će biti kandidat za gradonačelnika. Kroz HNS promovirat ćemo poduzetničke ideje za Karlovac – dodala je Marina Novaković Matanić.