Izbornik
Naslovnica Vijesti
Socijalne usluge

Ministrica Murganić potpisala ugovor s udrugom Vukovarski leptirići

Ministrica Nada Murganić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Predsjednica udruge Vukovarski leptirići Viktorija Matin rekla je kako će se temeljem potpisanoga ugovora 1. siječnja iduće godine za poslove skrbi o djeci s poteškoćama u razvoju zaposliti sedam mladih stručnjaka

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vlade RH Nada Murganić danas je u Vukovaru s Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju "Vukovarski leptirići" potpisala ugovor o pružanju socijalnih usluga.

- Ovim potpisivanjem želimo ugovoriti tretmane za djecu s poteškoćama u razvoju i odgovarajuće cijene, koje će se fakturirati Ministarstvu, kako djeca zbog takvih usluga ne bi morala daleko putovati u druge centre, već to mogu obaviti u svome gradu. Stručnjaci su ove usluge do sada obavljali uglavnom volonterski, a sada je cilj da i dalje nastave sa svojim entuzijazmom, ali uz osiguran posao i plaće, što će im omogućiti ostanak u Vukovaru - rekla je Murganić.

Predsjednica udruge Vukovarski leptirići Viktorija Matin rekla je kako će se temeljem potpisanoga ugovora 1. siječnja iduće godine za poslove skrbi o djeci s poteškoćama u razvoju zaposliti sedam mladih stručnjaka.

- Počet ćemo provoditi kineziterapije, radne i senzorne terapije, a počet će raditi i dva 'neurofeedback' trenera - istaknula je Matin.

Udruga Vukovarski leptirići djeluje pet godina, a skrbi za oko stotinu djece iz Vukovara, ali i cijele Vukovarsko-srijemske županije. Skrbe i o djeci iz Osječko-baranjske županije.