Izbornik
Naslovnica Vijesti
Revija Hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Mladi Karlovčani osvojili nagradu za najbolji učenički film

Učenici Laura Marković i Antonio Krstić
Foto: Snježana Bičak
Redateljica filma je Gabriela Prpić, koja je danas gimnazijalka, a film je radila dok je bila učenica 8. razreda Osnovne škole Skakavac

Igrani film 'Zadaćaaa' Osnovne škole Skakavac dobio je prvu nagradu 54. revije Hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Makarskoj. Osim njih, na reviji je iz Karlovca prikazana i animirana ekranizacija djela 'Komadić koji nedostaje' učenika OŠ Banija i Umjetničke organizacije Lepez. Autori su Laura Marković i Antonio Krstić, uz pratnju prof. Martine Mikšić, a pod mentorstvom Danijele Jurac.

-  'Zadaćaaa' je urnebesno smiješan film koji nas je osvojio dječjom razigranošću i razotkrio misterij kamo zapravo nestaju domaće zadaće - stoji u pojašnjenju stručnog žirija za film čiji je redateljica učenica Gabriela Prpić. Danas je gimnazijalka, a film je radila dok je bila učenica 8. razreda u Skakavcu uz Bogdana Bošnjaka, voditelja filmske skupine u OŠ Skakavac.
Gabriela je kazala kako su svi u školi uživali u snimanju filma i odlično se zabavljali, te kako je nagrada svakako poticaj i drugima za rad.  

- Na reviji je prikazano puno odličnih dječjih filmova, a mi smo bili sretni što smo uopće išli na reviju, dakle već je to puno, jer znači da nam je rad prepoznat. Zamislite iznenađenje kada smo dobili prvu nagradu. To je svakako poticajno svim učenicima koji se bave filmom, te nastavnicima - kazao je Bogdan Bošnjak.