Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
HDZ Vrgorca optužuje gradonačelnika

Most je dao otkaze članovima HDZ-a, a Pranić je oca stavio u NO

Ante Pranić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić je rekao da je odluka o sistematizaciji u vrtiću donesena u cilju racionalizacije poslovanja

HDZ Vrgorca optužio je gradonačelnika Antu Pranića (Most) da je podijelio otkaze u stručnim službama Dječjeg vrtića Pčelica, a u isto vrijeme imenovao vlastitog oca, koji s Gradom vodi spor jer nije plaćao komunalnu naknadu, u odbor Gradskog vijeća za komunalno uređenje, urbanizam i zaštitu okoliša.

- Gradonačelnik i vladajuća koalicija SDP–MOST-HNS na protekloj sjednici Gradskog vijeća usvojili su pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta u vrtiću prema kojoj troje djelatnika stručnih službi ostaju bez posla. Radi se o čistom stranačkom obračunu jer su svi članovi HDZ-a. A njihov najveći krimen, prema riječima jednog od vijećnika vladajuće koalicije, je to što previše pišu protiv gradonačelnika na društvenim mrežama – tvrdi Željko Primorac, predsjednik vrgoračkog HDZ-a.

-U isto vrijeme dok dijeli otkaze zbog verbalnog delikta Mostov gradonačelnik imenuje oca u odbor Gradskog vijeća za komunalno uređenje, urbanizam i zaštitu okoliša. Ništa ne bi bilo sporno da gradonačelnikov otac ne vodi spor s Gradom jer nije plaćao komunalnu naknadu. Most je izgleda preuzeo obrazac ponašanja Željka Keruma u zapošljavanju i imenovanju uže i šire rodbine. Od kumova do očeva – poručio je Primorac.

Racionalizacija poslovanja

Pranić kaže da je odluka o sistematizaciji u vrtiću donesena u cilju racionalizacije poslovanja.

-Tajnica, računovotkinja i administrativna djelatnica prema pedagoškim standardima nisu potrebni u vrgoračkom vrtiću prema važećem pedagoškom standardu, međutim trebamo pedagoga i psihologa koje ćemo zaposliti, ali ne na puno radno vrijeme. Inače, to troje djelatnika imaju srednju stručnu spremu, a za njihova radna mjesta bila je propisana visoka izobrazba. HDZ ne komentira nijednu odluku Gradskog vijeća vezanu za gospodarstvo i napredak Vrgorca već jedino brine o svojim uhljebima – poručio je Pranić koji kaže da mu je besmisleno dogovarati o verbalnom deliktu. Što se tiče njegovog oca u Nadzornom odboru, kaže da ga nije predložio on, već Odbor za imenovanja.

Mirko Pranić u politici je puno duže od sina. Bio je dugogodišnji predsjednik vrgoračkog SDP-a, član Županijskog odbora i jedan od najdugovječnijih vijećnika u Vrgorcu.

-Već su lagali da mi otac ne plaća komunalnu naknadu, udaraju na članove moje obitelji. Tužio sam ih, a vjerojatno će to učiniti i moj otac – poručio je Pranić.