Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Zvijezde na pozornicama

Na trgovima najbolja zabava za Novu - na Jadranu najviše izvođača iz 'prve lige'

Doček Nove godine
1/14
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Prve sate 2017. većina najzvučnijih imena provest će na Jadranu gdje se očekuje i najveći broj što stranih što domaćih turista

Najluđu noć u godini brojni će građani dočekati na gradskim trgovima diljem Hrvatske. Zbog velikog broja turista koji se u najluđoj noći očekuje na Jadranu, upravo će tamo prve sate 2017. radno proslaviti najzvučnija glazbena imena.

Jedan od najpopularnijih, ali i jedan od najdražih izvođača cijele regije Željko Bebek nastupa u Biogradu na Moru gdje će u parku kod kolodvora dobro zagrijati publiku uz svoje najveće hitove. Dubrovčane i njihove goste zabavljat će Doris Dragović i Jole. Šibenčani će u Novu godinu uploviti s Massimom na Rivi Dolac. Zadrani će zapjevati zajedno s Tomislavom Bralićem i Klapom Intrade od 22.30 sati, a sat kasnije na pozornicu se penje Ivan Zak. Petar Grašo zabavljat će Splićane i njihove goste na dočeku na Rivi.

Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

Legende okupirale Istru

Oni koji se odluče ispratiti staru i dočekati novu godinu na gradskim trgovima u Istri, dobre im zabave, uz brojne glazbene legende, sigurno neće nedostajati. Rovinj će skakati i plesati uz hitove Tonija Cetinskog na Trgu maršala Tita. No, velika fešta u Rovinju počinje već u četvrtak, koncertom Master Banda, nastavlja se u petak nastupom grupe Party, a nakon Tonija i silvestarske noći, najluđi “tulum” zaokružuje u nedjelju navečer Vindon Havin.


S glavnog gradskog trga u Poreču vedru i veselu 2017. godinu građanima će poželjeti “kraljevi zabave” – Mladen Grdović i Jasmin Stavros. Puljane će u Novu godinu uvesti Hladno pivo i The Night Express band koji će nastupiti na Forumu. Dok umaško nebo bude osvjetljavao vatromet, s pozornice će dopirati zvuci Teške industrije.


Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Vinkovci i Slavonia bend

Kontinent će, pak, nešto skromnije provesti silvestarsku noć, ali izuzetak su Osijek i Varaždin. Osijek godinama nije, složit će se mnogi, imao bolji izbor za novogodišnju svirku. Čak su dva dočeka na otvorenome – središnja gradska proslava je na Starčevićevu trgu, gdje svira popularni Vigor, ujedno i domaći, osječki bend, a paralelni doček je na Adventu u Tvrđi i tamo nastupa Elemental.

Vatra, pak, nastupa u Varaždinu, a točno u ponoć startat će i novogodišnja utrka na 3200 i 6400 metara, koja se u tom baroknom gradu trči od 1977.
 Brođane će zabavljati Berde band i Igor Delač s Aura bandom. Vinkovci će u 2017. zakoračiti uz tamburaše Slavonia bend. Tamburaški sastav Allegro i bend Babylon rasplesat će, pak, Vukovarce.

U novouređenoj pješačkoj zoni Siščani će se veseliti uz Kazališni bend. U obližnjoj Petrinji za dobru atmosferu zaduženi su bendovi Playmakers, Ruswaj i Besplatno piće. U Čakovcu neće biti zvučnih imena, svirat će domaći bendovi October light i Noćna smjena. (surađivali B. Bradarić, V. Balen, I. Beti, D. Prerad, M. Ilotić Šuvalić)