Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Rat između koalicijskih partnera na državnoj razini

Nakon prijave Mosta članovi vrgoračkog HDZ-a završili na policiji

Željko Primorac
Foto: Večernji list
Vrgorački HDZ poručuje da Mostovi ministri nikada nisu napustili svoje lokalne sredine jer se više bave lokalnim spletkama nego odgovornom državnom politikom što bi im trebao biti prvenstveni cilj

Predsjednik vrgoračkog HDZ-a Željko Primorac, bivši gradonačelnik Rudolf Grljušić te nekoliko članova predsjedništva bili su na obavijesnom razgovoru u policiji nakon što je vrgorački Most podnio Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku prijavu protiv nepoznatog počinitelja za kazneno djelo prijetnje. Željko Primorac drži kako je riječ o zlouporabi represivnog aparata koji je u rukama Mostovog ministra Vlahe Orepića.

- Pozvali su nas nakon što je vrgorska podružnica Mosta (NLM) podnijela preko ureda DORH-a u Metkoviću kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog komentara na Facebooku koji kritiziraju Mostova gradonačelnika u Vrgorcu i njegove najbliže suradnike. Famozni komentator, koji se nazvao "Alen Bokšić", kako nam kažu u policiji, prozvao je Mostovu nositeljicu liste za Gradsko vijeće u Vrgorcu i aktualnu potpredsjednicu Gradskog vijeća zbog otkaza koje je izglasala troje zaposlenika u Dječjem vrtiću kao članica Upravnog vijeća. Komentator ju je nazvao dvoličnom i ljigavom. Vrgorski MOST i metkovski DORH naredili su vrgorskoj policiji da hitno postupi jer se potpredsjednica Gradskog vijeća zbog ovog komentara neugodno osjeća – kaže Primorac koji traži od premijera Andreja Plenkovića i ministra Damira Krstičevića da spriječi zlouporabu političkog aparata u političke svrhe..

Preko lažnih profila pozivaju na nasilje

- Ne treba biti previše inteligentan kako bi se zaključilo da se radi o klasičnom zastrašivanju političke opozicije u Vrgorcu pred lokalne izbore te kako je MOST još jednom pokrenuo sav represivni državni aparat kako bi spasio svog, aferama uzdrmanog gradonačelnika. Po svemu sudeći Mostovi ministri nikada nisu napustili svoje lokalne sredine jer se više bave lokalnim spletkama nego odgovornom državnom politikom što bi im trebao biti prvenstveni cilj – poručio je predsjednik vrgoračkog HDZ-a političkim partnerima na državnoj razini.

Ante Pranić, vrgorački gradonačelnik i predsjednik Nezavisne liste mladih Vrgorca, koja je u sastavu Mosta, potvrđuje da su podnijeli kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja.

- Ja sam sit demantija na izjave Željka Primorca. Otvorili su stranicu na internetu na kojoj nas blate, a onda komentiraju ispod preko lažnih profila potiču na nasilje i šire govor mržnje. Pozivam ih i da napišu tekst o tome kako mi je HDZ ostavio ukupan dug od 17,5 milijuna kuna, a oni o tome šute – poručio je Pranić koji odbija tvrdnju da Most koristi policiju u stranačke svrhe.

-To što Primorac ima problema s policijom nije politički problem – poručio je Pranić.