Izbornik
Naslovnica Vijesti
Kninski gradonačelnik Nikola Blažević:

'Naljepnice na groblju su samo upozorenje neplatišama'

Obavijest o oduzimanu grobnih mjesta u Kninu
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Kninski gradonačelnik odbacio je insinuacije da je obavijest o oduzimanju grobnih mjesta nalijepljena samo na grobna mjesta pravoslavaca

- Naljepnice na grobovima na kninskom groblju, koje je polijepilo komunalno poduzeće Čistoća i zelenilo, zakonito su postavljene s ciljem da se dužnici, koji već 10 godina nisu platili naknadu za grobna mjesta, opomenu – komentirao nam je kninski gradonačelnik Nikola Blažević slučaj koji je uzbudio javnost.

Naime, brojni su Kninjani, obilazeći posljednja počivališta svojih dragih uoči Dana mrtvih, na nadgrobnim spomenicima zatekli naljepnice s tekstom "Ovo grobno mjesto nema evidentiranog korisnika u grobnom očevidniku i položajnom planu grobnih mjesta i grobnica, za isto nije plaćena grobna naknada deset godina. Temeljem te činjenice, a sukladno članku 14. Zakona o grobljima ovo grobno mjesto smatra se napuštenim i može se ponovno dodijeliti na korištenje. Informacije na tel. 022 668 – 169. Upravitelj groblja: ČISTOĆA I ZELENILO d.o.o"

- Možemo jedino razgovarati je li tajming dobro pogođen, ali odbacujem gnjusne insinuacije da je obavijest zalijepljena samo na grobna mjesta pravoslavaca. Netko od Knina, gdje nema međunacionalnih problema, želi napraviti grad slučaj – kaže Blažević i poziva one koji su platili ili to namjeravaju da se jave na telefon s naljepnice.