Izbornik
Naslovnica Vijesti
Bad Blue Boysi i Torcida Gradu heroju

Navijači oslikali mural posvećen vukovarskoj tragediji

Mural, Nova Gradiška
Foto: Vedran Balen
Mural je oslikan na tri zida. Na jednom su vodotoranj i Vučedolska golubica, na drugom natpis "Vukovar" i zastave, a na trećem grbovi HOS-a i 121. brigade

U povodu 25. obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, jučer  je u Novoj Gradiški otkriven mural hrvatskom gradu, Hrvatskim obrambenim snagama, 5. gardijskoj brigadi te 121. novogradiškoj brigadi. U obilježavanje su se uključili i navijači Dinama i Hajduka simboličnim paljenjem 25 baklji za isto toliko godina ponosa i stvaranja hrvatske domovine. Upravo je od njih i krenula inicijativa za izradu murala.

- Već nekoliko godina postoji ideja za oslikavanjem, ali prijašnja gradska vlast nije nam izlazila u susret. Radimo to iz ljubavi prema Vukovaru, Škabrnji i svim drugim gradovima stradalim u agresiji na Hrvatsku. Na ovaj način želimo im odati počast – rekao je jedan od inicijatora Ivan Ljubičić. Mural je oslikan na tri zida. Na jednom su vodotoranj i Vučedolska golubica, na drugom natpis "Vukovar" i zastave, a na trećem grbovi HOS-a i 121. brigade. Svoj doprinos dala je i novogradiška likovna umjetnica Jelena Kovre.

- Većina gradova ima mural posvećen Vukovaru, a mi ga do sada nismo imali. Godina u kojoj obilježavamo četvrt stoljeća od tragedije bila je prava prilika da se na taj način odužimo Gradu heroju – kazala je Jelena Kovre. Organizatori su zahvalili svim građanima koji su podržali projekt izrade murala i svojim donacijama pridonijeli njegovoj realizaciji.