Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Pješaci na meti policije

Ne može kupiti drva za ogrjev jer mora božićnicom platiti kaznu za prelazak 'na crveno'

Semafor, crveno svjetlo
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL/Ilustracija
Nakon što je prešao pješački prijelaz, zaustavio ga je policajac kojem je odmah priznao da nije čekao zeleno svjetlo te ga zamolio da ga ne kazni

PU osječko-baranjska, poznata po oštrom kažnjavanju pješaka i biciklista, još je jednom "pokazala zube" kaznivši 59-godišnjaka teškog socijalnog statusa koji je prelazio pješački prijelaz dok je na semaforu bilo crveno svjetlo, piše Glas Slavonije.

Naime, 59-godišnjak je žurio u banku po božićnicu, koju je dobio od Grada, te je u centru grada, u Prolazu Ante Slavičeka, prelazio slabo prometnu cestu. Nakon što je prešao pješački prijelaz, zaustavio ga je policajac kojem je odmah priznao da nije čekao zeleno svjetlo te ga zamolio da ga ne kazni.

Živi od socijalne pomoći

- Žurio sam se u banku jer je sjela božićnica od Grada i napokon ću si kupiti malo drva. Živim od socijalne pomoći i molio sam policajca da mi ne piše kaznu, nego da mi izda neko upozorenje ili nešto. Stvarno nemam čime platiti kaznu, jer ako je platim, nemam za drva - ispričao je za Glas Slavonije nesretni 59-godišnjak. Policajac ga je ipak kaznio rekavši mu da se na kaznu može žaliti.

Podsjetimo, osječki policajci izazvali su veliku buru u javnosti kada su u prosincu prošle godine bacili na pod i vezali lisicama stariju ženu koja je prešla cestu preko crvenog svjetla i nije se htjela zaustaviti kada joj je policajac pokušao naplatiti kaznu.