Izbornik
Naslovnica Vijesti
"Utjeruju" dug

Od 40.000 grobnih mjesta u Osijeku, naknada nije plaćena za čak 7000

groblje
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Riječ je o ozbiljnom iznosu koji znatno opterećuje normalno poslovanje tvrtke Ukop i time dovodi u pitanje razinu kvalitete usluga prema onim korisnicima koji svoje obveze uredno i pravovremeno izvršavaju - ističe Saša Ljubojević, direktor Ukopa

Vlasnici čak 7000 grobnih mjesta u Osijeku "zaboravili" su platiti naknade za grobna mjesta. Upozorili su na to iz gradske tvrtke Ukop.

- Unatoč redovitom godišnjem slanju uplatnica, dio korisnika i vlasnika grobnih mjesta uporno se oglušuje izvršavanju te obveze. Riječ je o ozbiljnom iznosu koji znatno opterećuje normalno poslovanje tvrtke Ukop i time dovodi u pitanje razinu kvalitete usluga prema onim korisnicima koji svoje obveze uredno i pravovremeno izvršavaju - ističe Saša Ljubojević, direktor Ukopa.

Ukop skrbi o 20 gradskih groblja, koja se prostiru na više od 60 hektara zemljišta. Konkretno, riječ je o približno 40.000 grobnih mjesta. Neplaćena naknada za 7000 grobnih mjesta stoga je, prikazuje Ljubojević, ozbiljan problem.

"Zaboravnima" će uskoro, tako, stići opomene iz Ukopa.

- Pozivamo građane da se jave jer će prisilna naplata, ovrha, stvoriti neželjene dodatne troškove. Također, ako građani znaju da imaju dugovanja za godišnju grobnu naknadu, a ne dobiju pisanu opomenu zbog moguće promjene adrese, prezimena ili slično, neka se jave na naš telefon 272-655 – poručuje direktor.

Može se dogovoriti i otplata duga na rate.