Izbornik
Naslovnica Vijesti
Energetska obnova šibenskog vrtića 'Kućica'

'Ovih dana kad je zasjalo malo sunca uopće ne treba paliti radijatore'

obnova vrtića Kućica u Šibeniku
1/6
Foto: Grad Šibenik
Projekt je obuhvatio obnovu fasade objekta, ugradnju 14 novih, energetski učinkovitijih prozora, uklonjena je nestabilna nadstrešnica te su ugrađeni termostatski ventili na postojeća ogrjevna tijela

- Jedan od glavnih ciljeva ove gradske uprave je podizanje kvalitete u svim gradskim vrtićima u Šibeniku kako bismo našim mališanima i njihovim tetama osigurali što ljepše mjesto za boravak. Sjajan primjer je i obnova dječjeg vrtića Kućica koji će odsad biti energetski učinkovitiji, a svakako planiramo nastaviti s energetskom obnovom i drugih javnih objekata u Šibeniku - istaknuo je danas gradonačelnik Željko Burić prilikom obilaska obnovljenog gradskog vrtića u pratnji ravnateljice ustanove DV Šibenska maslina Maje Gulin, priopćili su iz gradske uprave.

- Kontinuirano ulaganje u predškolski odgoj, u budućnost naših malih Šibenki i Šibenčana, od izrazite nam je važnosti. Nakon razdvajanja gradskih vrtića u dvije ustanove, započeli smo s izgradnjom novih i obnovom postojećih vrtićkih objekata. Otvoren je vrtić Smilje na Jamnjaku, zatvoren neuvjetni vrtić Varoš, promijenjen je krov vrtića Šibenski tići, uspješno završen projekt obnove vrtića Kućica, a Grad Šibenik prijavio je na natječaj Ministarstva graditeljstva i projekt energetske obnove dječjeg vrtića Vidici - naglasio je gradonačelnik Burić.

Foto: Grad Šibenik

Ukupna je vrijednost projekta energetske obnove vrtića Kućica iznosi 1,4 milijuna kuna, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u ukupnom iznosu od 851 tisuću kuna.

U planu još projekata

Ravnateljica Dječjih vrtića Šibenik Maja Gulin rekla je prilikom obilaska "Kućice", koju koristi 184 mališana, kako su već osjećaju rezultati energetske obnove.

- Zamijenjen je krov i prozori, sređena fasada vrtića, pa već ovih dana kad je zasjalo malo sunca u vrtiću uopće ne treba paliti radijatore. Zahvaljujem svima na podršci, pogotovo roditeljima djece na strpljenju, jer im nije bilo lako izdržati sve ove radove. Sljedeći naš korak je energetska obnova vrtića 'Vidici', za kojeg se nadam da ćemo dobiti još više sredstava, jer je riječ i o većem objektu - kazala je Gulin.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta rekao je da je ovo samo jedan u nizu uspješnih projekata energetske učinkovitosti za kojeg je Grad Šibenik dobro napisanom prijavom dobio bespovratna sredstva FZOEU-a ili mjerodavnih ministarstava.

- Osim za dječji vrtić Kućica povukli smo 900 tisuća kuna za modernizaciju gradske javne rasvjete, 1,4 milijuna kuna za obnovu sportske dvorane Baldekin, 524 tisuće kuna za obnovu sportskog objekta Miminac te 200 tisuća kuna za učinkovitiju rasvjetu u osnovnoj školi Jurja Dalmatinca - istaknuo je Mileta.

Objekt dječjeg vrtića Kućica izgrađen je 1972. godine te se od tada nije obnavljao. Projektom je obuhvaćena obnova fasade objekta, ugradnja 14 novih, energetski učinkovitijih, prozora, uklonjena je nestabilna nadstrešnica te su ugrađeni termostatski ventili na postojeća ogrjevna tijela.