Izbornik
Naslovnica Vijesti
Javna blamaža

Pametno: Ministru Kujundžiću uputnica za ostavku

Ministar zdravstva Milan Kujundžić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Ministar Kujundžić iz dana u dan niže nove 'bisere', pokazujući tako svoju nesposobnost i manjak empatije. Jednostavno nema osjećaj da upravlja sektorom o kojem doslovno ovise životi naših sugrađana, kaže Maja Vehovec, potpredsjednica stranke Pametno

–Povlačenje Hrvatske iz kandidature za Europsku agenciju za lijekove, na sam dan odlučivanja, javna je blamaža Vlade RH. Nažalost, ni prva ni posljednja. Ako kriteriji nisu bili pravedni ili transparentni, oni su se odnosili na sve zemlje, pa je povlačenje kandidature i pozivanje na kriterije samo smiješno zavaravanje hrvatske javnosti – poručili su iz stranke Pametno i ocijenili kako su zagrebački gradonačelnik Bandić i ministar zdravstva Kujundžič vrlo loše prezentirali Hrvatsku.

- Ministar Kujundžić iz dana u dan niže nove 'bisere', pokazujući tako svoju nesposobnost i manjak empatije. Jednostavno nema osjećaj da upravlja sektorom o kojem doslovno ovise životi naših sugrađana – kaže Maja Vehovec, potpredsjednica Pametno koja je ministrovu izjavu kako nitko nije dovoljno bogat da liječi svu djecu ocijenila skandaloznom.

-To je odraz neznanja i nebrige u javnoj komunikaciji prema bolesnicima, posebno djeci. Ne imati za bolesnu djecu, a imati za financiranje malih političkih općina, iritantno je i neprihvatljivo. Imati novca za borbene avione, a ne imati za zdravlje stanovnika zemlje rezultat je loših politika koje zastupa ova Vlada, a ministru ovo nije prva takva izjava – poručila je Vehovec i podsjetila kako je ministar više puta ponovio kako nedostaje novca koje je država dužna dati zdravstvenom sustavu.

- Nikada do sada nije spomenuo kako, po Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, pravo na liječenje imaju svi građani ove zemlje. Nikada nije spomenuo da zdravstveni sustav mora biti fiskalno održiv, kao i svaki javni sustav, te je stoga njegova dužnost ponuditi rješenja kako to postići. Ministar ne zna ili ne razumije da je zdravstveni budžet uvijek ograničen i da se ne može financirati zdravstveni sustav bez praćenja ishoda liječenja i primjene troškovne učinkovitosti, zbog čega bi mu građani, kao odgovorni korisnici zdravstvenog sustava, trebali iskazati nepovjerenje – zaključila je Vehovec.