Izbornik
Naslovnica Vijesti
Šesti po redu

Pet trkača krenulo na Ultramaraton Vukovar - Srebrenica dug 227 kilometara

Pet trkača krenulo na Ultramaraton Vukovar - Srebrenica
Foto: Branimir Bradarić
Planirano je Ultramaraton završi 10. srpnja kao i da 11. srpnja sudionici nazoče komemorativnom skupu koji će se održati u spomen na žrtve genocida u Srebrenici.

Šestu godinu za redom s Ovčare je danas krenuo Ultramaraton Vukovar – Srebrenica koji se održava povodom obilježavanja 22. obljetnica genocida u Srebrenici.

-Prije šest godina se pojavila ideja kako među vijećnicima tako i među trkačima. Nekako smo došli u kontakt i donesena je odluka da povežemo dva grada Vukovar i Srebrenicu. Mislim da su po stradanju to najzvučnija imena na ovim prostorima. Odluka je bila da krenemo iz Vukovara jer se Vukovar prije i dogodio. Ako Bog da, planiramo ovaj ultramaraton organizirati dok smo živi i nadamo se da će s tim nastaviti i nove generacije - rekao je voditelj projekta Ekrem Bećirović koji je i zamjenik predsjednika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba inače organizatora Ultramaratona.

Na ovogodišnjem Ultramaratonu sudjeluje pet maratonca koji će u pet etapa prijeći 227 kilometara između Ovčare kod Vukovara i Potočara kod Srebrenice. Njima će se tijekom puta, na pojedinim dionicama, pridružiti trkači koji svojim sudjelovanjem žele podržati projekt i tako odati počast žrtvama. Planirano je Ultramaraton završi 10. srpnja kao i da 11. srpnja sudionici nazoče komemorativnom skupu koji će se održati u spomen na žrtve genocida u Srebrenici.

- Želimo poslati poruku mira i tolerancije te da ne smijemo zaboraviti ono što se dogodilo. Moramo se nakloniti svim nevino stradalim žrtvama - rekao je Elvir Rakipović iz Osijeka koji šestu godinu trči ovaj Ultramaraton.

Među ultramaratoncima, koji su danas s Ovčare krenuli put Srebrenice, je i Zmajo Horvat iz Maribora koji je i prvi Slovenac na ovome Ultramaratonu.

- Želja mi je u Srebrenici položiti cvijet i pokloniti se žrtvama. U sportskom smislu ovo je veliki izazov, a meni je čast što mogu trčati s ovim ljudima i znam da ćemo utrku svi završiti - rekao je Horvat.

Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, predsjedništva Bosne i Hercegovine i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.