Izbornik
Naslovnica Vijesti
Gospodarska komora Karlovačke županije

Poduzetnicima početnicima poslovni prostor

Zlatko Kuzman
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Prvu godinu najam prostora u Razvojnom centru se ne plaća, u drugoj je godini najam 30, a u trećoj godini 60 kuna mjesečno

Kako bi poduzetnicima početnicima pomogli u razvoju tvrtke, Gospodarska komora Karlovačke županije otvorila je Razvojni centar i ponudila im svoje prostore u koje mogu smjestiti tvrtku na tri godine.

– Prve godine ne plaća se najam, u idućoj je godini mjesečni najam 30, a u trećoj 60 kuna. U toj je cijeni poslovni prostor, korištenje sale za sastanke, sva pomoć Gospodarske komore, besplatni internet te sve režije. Imamo osam uredskih prostora, od 12 do 23 četvorna metra površine, za isto toliko poduzetnika – kazao je Zlatko Kuzman, predsjednik županijske Gospodarske komore. Na besplatan trogodišnji smještaj mogu računati tvrtke koje obavljaju djelatnost s osloncem na informatiku i visoku tehnologiju, razvijaju novi proizvod, orijentirane su na strana tržišta ili zapošljavaju visokoobrazovani kadar.

– Budući da je lani registrirano 298 poslovnih subjekata u županiji, a njih oko 200 bavi se upravi ovim poslovima, vjerujemo da ćemo brzo imati ‘stanare’ u Razvojnom centru. Planiramo i povećanje poslovnih prostora – dodao je Kuzman.