Izbornik
Naslovnica Vijesti
Žustra rasprava

Predsjednik karlovačkog Gradskog vijeća oštro prozvao HSS-ovu dogradonačelnicu

Damir Mandić, predsjednik gradskog vijeća Grada Karlovca
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Iako HDZ-ov gradonačelnik Damir Jelić nije tražio ostavku HSS-ove dogradonačelnice Marine Kolaković, njegov stranački kolega Damir Mandić koalicijsku je partnericu oštro prozvao zbog odluke Povjerenstva za sukob interesa

Rasprava o slučaju Marine Kolaković na sjednici karlovačkog Gradskog vijeća, obzirom da je sve već rečeno, trebala je proći zapravo glatko. HSS-ova dogradonačelnica Marina Kolaković, reklo je Povjerenstvo za sukob interesa, nije prekršila niti jedan zakon, tvrtka, kojoj je suosnivač, po proceduri je dobila subvenciju na kamatu za kredit od Grada, a ona je bila u sukobu interesa kada je glasovala o toj odluci, odnosno trebala se izuzeti.

No, SDP je ponovno tražio njezinu ostavku, HDZ-ov gradonačelnik Damir Jelić ponovio je da ostavku neće tražiti jer je procedura poštivana, nitko nije oštećen, a on je nije odabrao za dogradonačelnicu pa je neće niti rušiti. I prozvana Kolaković ponovila je kako SDP ostavku traži zbog politikantstva, da ona stoji iz svojih odluka i da nije sigurna bi li se, da se isto ponovi, izuzela od glasovanja. No, te njene riječi isprovocirale su Damira Mandića, HDZ-ovog predsjednika Gradskog vijeća, koji je "očitao bukvicu" dogradonačelnici.

Taj cinizam građani ne zaslužuju

– Nisam se mislio javiti po tom pitanju, ali vaš me stav, dogradonačelnice, izbacio iz takta. Sadržajno, stvarno mislim da niste trebali dati ostavku, to je i stav HDZ-a, ali isto tako sadržajno, mislim da građani Karlovca stvarno zaslužuju da kažete: pogriješila sam, ispričavam se, ne bih to više napravila. Samo ste to trebali reći, a niste. Vi se cinično pozivate na odluku Povjerenstva gdje stoji da niste prekršili zakon. No, stoji i da ste bili u sukobu interesa. Taj cinizam ne priliči Vijeću, a i građani ga ne zaslužuju. Dakle, trebate se ispričati jer ste bili u poziciji da ste imali moć, a vi ste je iskoristili na ovaj način. I tu ću stati - zaključio je Mandić i dodao kako u tom njegovom stavu nema ničeg osobnog.

Činjenica je da se prvi puta dogodilo da netko od vladajućih kaže svoj jasan stav i mišljenje, pa i "očita bukvicu" nekom od svojih koalicijskih partnera, što je većina vijećnika popratila s odobravanjem.