Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Akcija kanadskih Hrvata

Prikupljeno 140.000 dolara za obnovu Vodotornja na večeri s predsjednicom

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Predsjednica Grabar-Kitarović prva je predsjednica koja je posjetila kanadske Hrvate nakon Franje Tuđmana prije dvadeset i pet godina

Na kraju radnog posjeta Kanadi predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je na dobrotvornoj večeri kanadskih Hrvata za obnovu vukovarskog vodotornja na kojoj je prikupljeno više od 140.000 dolara, priopćeno je iz Ureda Predsjednice.

Predsjednica Grabar-Kitarović prva je predsjednica koja je posjetila kanadske Hrvate nakon Franje Tuđmana prije dvadeset i pet godina. Ispred tisuću uzvanika podsjetila je na zajedništvo koje su domovinska i iseljena Hrvatska pokazale tijekom Domovinskog rata te poručila kako žrtva Vukovara nije bila uzaludna.

Okupljenim kanadskim Hrvatima Predsjednica je govorila o budućnosti Hrvatske.

- Želim razvijenu i prosperitetnu državu koja vraća svoje mlade i koja postaje doista jedna od najrazvijenijih država na svijetu. Znam da to nije lako postići, ali apsolutno nema razloga zašto to ne bi bilo tako. Pogotovo uz pomoć vas iseljenika koji možete pridonijeti svojim znanjem i iskustvom da doista zajedno promijenimo stvari u Hrvatskoj - kazala je Grabar-Kitarović.

- Ovo je doista vrhunac ovog putovanja. Nisam mogla zamisliti da će biti bolje nego što jest. Vidite ovdje otprilike oko tisuću ljudi koji su došli iskazati potporu Vukovaru, dati novac za vodotoranj, ali prije svega izraziti potporu zajedništvu, zajedništvu Hrvatske i zajedništvu između domovinske i iseljene Hrvatske - poručila je predsjednica Grabar-Kitarović nakon dobrotvorne večere.