Izbornik
Naslovnica Vijesti
Bogat program

Samoborci cijeli tjedan obilježavaju Dan grada

Dan grada Samobora
Samoborce i njihove goste očekuju Samoborski dani vatrometa, koncerti Gazdi, Dražena Zečića i Mejaša, Festival samoborske kotlovine te Plac pod cirkvom

Samoborci Dan grada obilježavaju cijeli tjedan, a proslava je počela već za vikend. Već treću godinu zaredom Samoborce i njihove goste tako očekuju Samoborski dani vatrometa, koji počinju u petak, 14. i traju sve do nedjelje, 16. listopada, uz gostujuće timove iz Makedonije i Austrije te domaćine, Pirotehniku Mirnovec. Posjetitelji u petak na autobusnom kolodvoru mogu poslušati koncert Gazdi, u subotu Dražena Zečića te u nedjelju Mejaše. Gastroprogram postao je već neizostavan dio proslave Dana grada pa je za vikend i 7. Festival samoborske kotlovine, a stare recepte i običaje oživjet će kroz Plac pod cirkvom u subotu u 10.30 sati. Na redu je i još jedan novi program – turistička šetnja Okusi i doživi Samobor.

– Najveselije će i ove godine biti na samoborskom glavnom trgu gdje ćemo postaviti izložbu Davora Rostuhara "Hrvatska iz zraka", a posjetitelje očekuje i prigodna prodaja samoborskih suvenira, ali i kulturno-umjetnički program u kojem nastupaju dječji zborovi Smiješak i Samoborček te velikani samoborske glazbene scene, Gradska glazba i Singrlice – kažu iz Grada Samobora.