Izbornik
Naslovnica Vijesti
Tadijanovićevi dani

Sjećanje na pjesnika uz nepoznate crteže iz 1917.

Izložba  'Nepoznate ilustracije iz 1917. mladog Krste Hegedusica'
Foto: Ivica Galović/ PIXSELL
Izložba dosad nepoznatih ilustracija mladog Krste Hegedušića iz 1917. godine donosi dvadesetak crteža s opisom, poput stripa, kojima je tada petnaestogodišnji umjetnik iznio svoje vidjenje scena iz najpoznatijih bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Likovnom salonu Vladimira Becića u Slavonskom Brodu otvorena je izložba u povodu 100. obljetnice "Priča iz davnine" najpoznatije hrvatske dječje spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić. Izložba dosad nepoznatih ilustracija mladog Krste Hegedušića iz 1917. godine donosi dvadesetak crteža s opisom, poput stripa, kojima je tada petnaestogodišnji umjetnik iznio svoje vidjenje scena iz najpoznatijih Ivaninih bajki.

Izložba je sastavni dio raznolikog programa obilježavanja 9. Dana sjećanja na velikoga hrvatskog pjesnika Dragutina Tadijanovića, u sklopu kojih je predstavljena i nova knjiga Sabranih djela velike spisateljice "Ostavština". Pjesniku Ivanu Golubu dodijeljena je povelja "Srebrne svirale", a danas će pjesniku i romansijeru Borbenu Vladoviću biti dodijeljena nagrada HAZU-a te stipendije najboljim studentima iz Tadijine zaklade.  Nagrade će dobiti i najuspješniji sudionici osnovnoškolskog kviza o Dragutinu Tadijanoviću.