Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Ekstremne hladnoće

Slavonski Brod i Sava "zaleđeni" na minus 20 stupnjeva

Zaledila se Sava u Slavonskom Brodu
1/5
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Iz županijskog Zavoda za hitnu medicinu izvijestili su kako su tijekom jutra imali nekoliko intervencija, no uglavnom se radilo o kroničnim pacijentima koji su pozvani da redovito uzimaju svoju terapiju i da bez prijeke potrebe ne izlaze iz svojih domova

Sunčano, ali ledeno jutro osvanulo je danas u Slavonskom Brodu, koji je s izmjerenih minus 20 stupnjeva bio najhladniji grad u Hrvatskoj. Slično je bilo u cijeloj Slavoniji koja je doslovce okovana ledom. I Sava se djelomično zaledila, prvi put nakon 2012. godine, a građani koji su šetali kejom mogli su gledati i slušati stvaranje ledenog pokrova uz obalu. Slavonci se nisu uplašili zime. Na današnji blagdan Gospe Brze Pomoći vjernici su tradicionalno pohrlili na misu.

- Hladno je, ali čovjek se zagrije kada hoda brzo poput mene. Toplo sam se odjenuo, zdrav sam i nemam nikakvih problema – rekao je Brođanin Mijo Kuprešak.

Iz županijskog Zavoda za hitnu medicinu izvijestili su kako su tijekom jutra imali nekoliko intervencija, no uglavnom se radilo o kroničnim pacijentima koji su pozvani da redovito uzimaju svoju terapiju i da bez prijeke potrebe ne izlaze iz svojih domova. Iz Centra 112 pozvali su na oprez, iako jučer prijepodne nisu imali dojava o većim problemima u opskrbi građana.