Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Izaslanstvo Saudijske Arabije u Vukovaru

'U Hrvatskoj ćemo graditi najveći svjetski Islamski muzej'

Izaslanstvo Saudijske Arabije u Vukovaru
1/3
Foto: Branimir Bradarić
Delegacija Savjetodavne skupštine Kraljevine Saudijske Arabije, koja nosi naziv Skupina saudijskoarabijskog-hrvatskog prijateljstva, posjetila je danas i Vukovar

Poslije Rijeke, gdje su obišli pomorsku luku, i Plitvičkih jezera kao prirodnog fenomena delegacija Savjetodavne skupštine Kraljevine Saudijske Arabije, koja nosi naziv Skupina saudijskoarabijskog-hrvatskog prijateljstva, posjetila je danas i Vukovar.

Tom prilikom obišli su Gradski muzej Vukovar, vozili se putničkim brodom Bajadera, ali i upoznali s poslovanjem Luke Vukovar. Uz čestitke Hrvatskoj na napretku i izjavu kako je za njih Hrvatska druga zemlja, voditelj delegacije Abdullah Humud Al Harbey najavio je kako u projektu ove velike arapske zemlje nazvanome Vizija 2030 postoji niz projekata koje planiraju realizirati.

- U srijedu prije podne razgovarat ćemo s najvišim predstavnicima Hrvatske. U Hrvatskoj planiramo izgradnju velikog islamskog muzeja koji će biti najveći takav muzej u svijetu. Tu nam iskustva Hrvatske mogu puno pomoći. Hrvatska je isto tako i zemlja bogata vodom pa ćemo razgovarati i o mogućnostima izvoza vode u Saudijsku Arabiju - rekao je Abdullah Humud Al Harbey.

Zahvalio je vlastima i hrvatskom narodu što žive život s drugima kao i što se štite prava Muslimana u Republici Hrvatskoj.

Bolja i kvalitetnija suradnja

Veleposlanik Kraljevine Saudijske Arabije u Hrvatskoj Hani Abdullah Mominah, koji ima urede u BiH, istaknuo je kako je duboko uvjeren u početak nove suradnje na gospodarskom planu između dvije države i da će to biti snažan vjetar u gospodarskim odnosima.  

- Radosna vijest u odnosima dvije države može se očekivati idućih dana - rekao je veleposlanik ne precizirajući o čemu se radi.

Novinarima se ispred Skupine saudijskoarabijskog-hrvatskog prijateljstva obratio i Predrag Matić koji im je bio i svojevrsni domaćin tijekom četiri dana posjete Hrvatskoj. Podsjetio je kako dvije države do sada nisu imali neku razvijenu suradnju pa tako ova velika arapska zemlja u Hrvatskoj nema niti svoje veleposlanstvo.

- Saudijska Arabija je velika i bogata zemlja. Pokazali smo im najbolje od nas, da se nitko ne uvrijedi, i vjerujem kako će ova posjeta rezultirati boljom i kvalitetnijom suradnjom. Posjedujemo velike potencijale koji su njima zanimljivi, a između ostaloga Hrvatska im može ponuditi hranu i vodu - rekao je Matić.