Izbornik
Naslovnica Vijesti
Tinejdžeri u organiziranom stanovanju

U Kući sretnih ciglica pronašli privremeni dom

Otvorenje novog prostora Centra za pružanje usluga u zajednici Kuća sretnih ciglica
1/5
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Ravnateljica Centra Renata Puljko rekla je da trenutno imaju deset korisnika, od kojih je njih pet još uvijek u stanovima unutar Kuće sretnih ciglica, a petero je pronašlo svoj novi privremeni dom u drugom stanu

Novi prostor Centra za pružanje usluga u zajednici "Kuća sretnih ciglica" svečano je danas otvoren u Slavonskom Brodu. Stanove u kojima će se pružati usluga poludnevnog boravka i organiziranog stanovanja uz povremenu podršku Grad je dao na korištenje ustanovi bez naknade na deset godina. Stanovi su uređeni kroz redovna sredstva i opremljeni novim namještajem iz donacijskih sredstava.

- Djeci koja borave u organiziranom stanovanju nastojimo omogućiti što bolje uvjete, slične obiteljskim. Trenutno imamo deset korisnika, od kojih je njih pet još uvijek u stanovima unutar Kuće sretnih ciglica, a petero je pronašlo svoj novi privremeni dom u drugom stanu. Trudimo se poboljšati kvalitetu skrbi za djecu i ponosni smo što je u prosincu 2014. godine prestala institucionalna skrb o djeci u Slavonskom Brodu, jer su ona iz bivšeg Doma za djecu i mladež preseljena u stanove - kazala je ravnateljica Centra Renata Puljko.

Smještaj u organiziranom stanovanju smatra se transformiranim oblikom smještaja i u njemu se mladi ljudi pripremaju za budući svakodnevni život, dok je u slučaju poludnevnog boravka riječ o prevenciji smještaja u institucije. Kako bi još više unaprijedili kvalitetu tog smještaja, u Centru su najavili i kandidaturu za sredstva iz natječaja strukturnih fondova Europske unije.