Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Posljedica smanjenja PDV-a

U Kutini jeftinije parkiranje i odvoz smeća

Odvoz otpada
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Za građane s jednim odvozom tjedno to je smanjenje od 7,98 %, tj. smanjenje mjesečnog računa za 4,30 kuna, a za građane s dva odvoza tjedno to je smanjenje od 8,15 %, tj. smanjenje od 4,90 kuna mjesečno

Kutinčani su 2017. ušli s povoljnijim uvjetima parkiranja u svome gradu te uz jeftiniju uslugu odvoza otpada. Prateći smanjenje PDV-a s 25 na 13 posto na javnu uslugu prikupljanja komunalnog otpada, EKO MOSLAVINA d.o.o. je od 1. siječnja snizila i svoje cijene.

Za građane s jednim odvozom tjedno to je smanjenje od 7,98 %, tj. smanjenje mjesečnog računa za 4,30 kuna, a za građane s dva odvoza tjedno to je smanjenje od 8,15 %, tj. smanjenje  od 4,90 kuna mjesečno. Smanjenje obuhvaća i domaćinstva u Popovači i Velikoj Ludini koje pokriva Eko moslavina. 

Odlukom Gradskog vijeća od 1. siječnja izmjene su i u naplati parkiranja u Kutini. Cijene po satu ostaju iste, no smanjena je cijena mjesečna karte za stanare koji žive u zoni naplate parkiranja sa 40 na 35 kuna. Smanjene su i cijene mjesečnih karata za zaposlenike te uvedena mogućnost kupnje godišnje parkirne karte.

Također je sada skraćeno i vrijeme naplate te će se, umjesto od sedam do 20 sati radnim danom, parkiranje naplaćivati od osam do 17 sati, a subotom je naplata od osam do 13 sati.

Uvedena je treća zona za dio centra grada koja obuhvaća parkiralište između Pučkog učilišta i novog gradskog trga. Tu se sada može kupiti dnevna karta za 10 kuna. Parking se od ove godine naplaćuje i na parkiralištima kod Gradske tržnice srijedom i subotom od sedam do 13 sati s ciljem rasterećenja parkirališta za kupce tržnice. Naime, parkiranje će se ta dva tržna dana plaćati od sedam do 13 sati s tim da je prvih 60 minuta besplatno, a eventualno kupljena karta vrijedi za cijeli grad.