Izbornik
Naslovnica Vijesti
Jedini u Hrvatskoj

U Šibeniku otvoren prvi 'plastic-free' adventski sajam

Šibenik adventski sajam
Foto: Grad Šibenik
U Perivoju Roberta Visianija upaljeno je stotinu lampica koje su otkrile ovogodišnju kreativnu gastronomsku ponudu, ali i bogat program

- Obilježili smo prvih 950 godina Šibenika, a sad hrabro nastavljamo kročiti u nove avanture, u novu budućnost našeg prelijepog grada. Prvi plastic-free advent je otvoren, dobro se zabavite i ne zaboravite - svi smo mi dica ispod lampica - poručio je prilikom službenog otvorenja ovogodišnje šibenske Adventure gradonačelnik Željko Burić.

U Perivoju Roberta Visianija u petak je i službeno otvoren adventski sajam u Šibeniku koji će trajati do 1. siječnja 2017. godine. Šibenska božićna bajka Adventura 2016. godine zasjala je u punom sjaju nakon što je u perivoju upaljeno stotinu lampica koje su otkrile ovogodišnju kreativnu gastronomsku ponudu, ali i bogat program.

Bez plastike i plastičnih ambalaža

Prvi plastic-free advent u Hrvatskoj još jednom potvrđuje put Šibenika prema pametnim i ekološko održivim gradovima. Jedini ekološko osviješteni Advent u Hrvatskoj bit će potpuno lišen plastike i plastičnih ambalaža, a sve što se u ugostiteljstvu i prodaji bude koristilo bit će bio-razgradivo.

- Šibenik je i ove godine uspio biti originalan i drugačiji. Time dokazujemo svoju inovativnost, a vjerujemo kako će to prepoznati ne samo Šibenčani već posjetitelji iz svih dijelova Hrvatske. Šibenik je proteklih nekoliko godina postao prepoznatljiva turistička destinacija, a želja nam je da taj trend traje i u zimskim mjesecima upravo kreativnom božićno-novogodišnjom ponudom - istaknuo je gradonačelnik Željko Burić, priopćili su iz Grada Šibenika.

Šibenski sajam podijeljen je u tri djela, u prvom djelu perivoja "Tvrđavici" prilagođenoj najmlađima vladalo je odlično raspoloženje. Mališani su uživali u Kući Djeda Mraza, foto-kabini Making memories i Kinu Odeon. U središnjem dijelu perivoja "Kod sata" ugostitelji su otkrili sve čari ovogodišnjih blagdanskih specijaliteta. Zagrijavanje uz DJ kolektiv Kraljeva straža započelo je u trećem dijelu perivoja "Kraljevom dvoru" gdje je sve prisutne zabavljala grupa Libar.

Tu je i šibenska ledena atrakcija – klizalište na Trgu Ivana Gorana Kovačića koje ne smijete propustiti.