Izbornik
Naslovnica Vijesti
Izlaze iz nječakog koncerna Bilfinger

Đuro Đaković Montaža ponovno u hrvatskom vlasništvu

Đuro Đaković
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Izlaskom iz Bilfingera, tvrtka službeno vraća svoj stari naziv Đuro Đaković Montaža d.o.o., a u tijeku je i prilagodba vizualnog identiteta

Proteklog je tjedna službeno započeo proces izlaska Đuro Đaković Montaže iz njemačkog koncerna Bilfinger SE, čime ova slavonskobrodska tvrtka na svoj 90. rođendan ponovno prelazi u stopostotno hrvatsko vlasništvo. Kao rezultat strateškog fokusa na inženjering i usluge održavanja za procesnu industriju, Bilfinger je odlučio smanjiti svoj investicijski portfolio na ekonomski zahtjevnom tržištu usluga za termoelektrane.

Prodaja ove hrvatske tvrtke provodi se kao management-buy-out pod vodstvom dugogodišnjeg direktora Drage Čugure. Ugovorne strane su dogovorile da će uvjeti prodaje ostati tajni. Izlaskom iz Bilfingera, tvrtka službeno vraća svoj stari naziv Đuro Đaković Montaža d.o.o., a u tijeku je i prilagodba vizualnog identiteta.

ĐĐ Montaža od 2009. godine bila je dio njemačkog koncerna za inženjering i usluge Bilfinger SE. Ova montažerska tvrtka već punih 90 godina širom Europe plasira svoje usluge na području montaže energetskih, petrokemijskih i industrijskih postrojenja te čeličnih konstrukcija, s fokusom na investicijske i remontne radove, proizvodnju, planiranje i montažu po sustavu "ključ u ruke". U ovoj godini očekuju prihode u visini 40 milijuna eura, a trenutno zapošljavaju oko 830 radnika.