Izbornik
Naslovnica Vijesti
Borba s buktinjom

Više od tri sata vatrogasci gasili požar u tvrtki MMM – Vukelić, nastala milijunska šteta

požar tvrtke MMM – Vukelić
Foto: Radio postaja Novska
Izgorjeli su gotovi proizvodi, veće količine boja i lakova, deset strojeva te oprema

Milijunska šteta nastala je u požaru koji je u ponedjeljak, oko 13 sati, izbio u prostoru tvrtke MMM – Vukelić u Brestači, pokraj Novske. Vatra je obuhvatila najvećim dijelom skladište ove tvrtke koja proizvodi drvnu galanteriju, dok je brusionica oštećena. Izgorjeli su gotovi proizvodi, veće količine boja i lakova, deset strojeva te oprema, a požrtvovnošću vatrogasaca i radnika vatra nije u potpunosti poharala tvrtku.

Foto: Radio postaja Novska


Požar su za nešto više od tri sata ugasili brojni pripadnici DVD-a Novska, Lipovljani, Nova Subocka i Brestača, a istraga je utvrdila kako su se uslijed statičkog elektriciteta s odjeće zaposlenika zapalile pare benzina i zraka, nastale prilikom pretakanja iz kanistera. Vatra se ubrzo proširila, no srećom ozlijeđenih nije bilo.

Tvrtka zapošljava gotovo 170 ljudi, no još nije poznato koliko će ovaj požar imati utjecaja na proizvodnju. Sanacija opožarenog djela tvrtke već je počela. Tvrtku MMM Vukelić Ministarstvo gospodarstva je nagradilo plaketom Najboljeg izvoznika u 2014. godini, te Hrvatska gospodarska komora koja im je dodijelila tri Zlatne kune i plakete.