Izbornik
Naslovnica Vijesti
Dan ružišastih majica

Vukovarski mališani protiv vršnjačkog nasilja

Dan ružišastih majica, Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
U okviru projekta više od 250 učenika i učitelja škole je obuklo ružičaste majice te napravilo zajedničku fotografiju kada su formirali veliko srce

Pod nazivom "Moj ružičasti svijet" danas su učenici i zaposlenici OŠ Siniša Glavašević iz Vukovara ukazali na problem vršnjačkog nasilja. Voditeljica projekta Maja Stjepanović podsjetila je kako ova škola od 2008. godine ima status Škole nulte tolerancije na nasilje, ali i da ne žele da sve ostane samo na ploči na zidu.

- Želimo na konkretan način učiniti više kako bi spriječili pojavu vršnjačkog nasilja o kome se tek zadnjih 15-godina više govori. Drago nam je da su se djeca rado odazvala i uključila u projekt - istaknula je Stjepanović.

U okviru projekta više od 250 učenika i učitelja škole je obuklo ružičaste majice te napravilo zajedničku fotografiju kada su formirali veliko srce. Organizirali su i školsku priredbu tijekom koje su učenici izgovarali rugalice koje se mogu čuti među vršnjacima, ali i reakciju na te rugalice, kako se osjeća dijete koje je žrtva te lijepe riječi protiv ruganja.

- Djeca su svjesna svega što se događa. Učimo ih na ovaj način toleranciji, prihvaćanju, ljubavi, odnosno da su svi jednaki. Ružičaste majice su simbol ljubavi, sreće i veselja, a svi odjeveni u njih želimo poslati jasnu poruku svima -  istaknula je Stjepanović najavljujući kako će projekt biti nastavljen i idućih godina.