Izbornik
Naslovnica Vijesti
Gospodarski i razvojni potencijal

Za 2017. godinu usvojen najveći proračun u povijesti Grada Virovitice

Grad Virovitica
Foto: Grad Virovitica
Najznačajnije povećanje se odnosi na provođenje projekta Integralni razvojni program Virovitice "5 do 12 za Dvorac" za koji je planirano 34 milijuna kuna

Proračun za 2017. godinu ”težak” 117.173.000 kuna, što je najveći proračun u povijesti Grada, izglasali su virovitički gradski vijećnici na sjednici održanoj u utorak poslijepodne.

Taj je iznos čak 32,3% veći nego ovogodišnji proračun, a najznačajnije povećanje se odnosi na provođenje projekta Integralni razvojni program Virovitice "5 do 12 za Dvorac" za koji je planirano 34 milijuna kuna, a mogu se izdvojiti i povećanja koja se odnose na rad Razvojne agencije, stipendije, sport, izgradnju reciklažnih dvorišta odnosno zaštitu okoliša…

Iz gradske uprave ističu da je Virovitica ušla u godine u kojima se, kao nikada do sada, gradi budućnost i ispisuje povijest grada s investicijama u tijeku te je ovaj proračun odražava gospodarski i razvojni potencijal Grada. - Možemo biti zadovoljni što smo u mogućnosti ponuditi proračun takve vrste u vrijeme kada još uvijek najveći dio našeg okruženja osjeća posljedice duge ekonomske krize - istaknuo je gradonačelnik Ivica Kirin.

Daljnja izgradnja komunalne infrastrukture

U razdoblju od 2017. do 2020. na području Grada Virovitice očekuje se porast investicija privatnog i javnog sektora, napominju iz Grada. Prije svega u narednom razdoblju očekuje se daljnja izgradnja komunalne infrastrukture te izgradnja objekata u virovitičkim poduzetničkim zonama. Navedene investicije imat će utjecaja na povećanje prometa roba i usluga te porast zaposlenosti na području grada u narednim godinama, a samim time i na očekivani rast prihoda Grada.

- Proračunom Grada Virovitice za navedeno razdoblje žele se postići ciljevi očuvanja financijske stabilnosti, stvoriti preduvjeti za rast zaposlenosti i podići kvalitetu javnih usluga - zaključio je na kraju gradonačelnik Ivica Kirin.