Izbornik
Naslovnica Vijesti
Neobična situacija u Dugoj Resi

Zamjenik gradonačelnika pozvao DORH u Grad

Tomislav Boljar, gradonačelnik Duge Rese
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
V. d. gradonačelnika Tomislav Boljar poručuje svom zamjeniku Zoranu Viloviću da je sve po zakonu

- Razumijem da je predizborno vrijeme, ali nije mi jasno da idu tako daleko da stvaraju probleme i namjerno ocrnjuju rad gradske uprave i mene te projekte koji bi trebali otvoriti čak 70 radnih mjesta i još k tome pozivaju DORH i USKOK u Grad – kazao je Tomislav Boljar, v. d. gradonačelnika Duge Rese.

Aludirao je na Zorana Vilovića, zamjenika gradonačelnika istoga grada i nezavisnog kandidata s liste Mosta za gradonačelnika, koji je institucije pozvao da provjere gradske projekte jer smatra da se novac, koji Grad troši na gradnju amfiteatra, mogao bolje iskoristiti. Vilović sumnja i u projekt Inkubatora koji će se graditi ispod zgrade Srednje škole u Dugoj Resi i vrijedan je 2,8 milijuna kuna. Boljaru zamjera da ga isključuje iz rada gradske uprave i provodi samo svoje ideje.

– Činjenica je da Z. Vilović, nakon godine i pol mandata, nije redovito dolazio na posao što je i pokojni gradonačelnik I. Baršić primijetio. Buni se što, kada izvan radnog vremena dolazi u zgradu gradske uprave, mora to i prijaviti, ali to se svugdje tako radi. Dovodi u pitanje projekt gradnje privatnog staračkog doma u Dugoj Resi u kojem će biti otvoreno 50 novih radnih mjesta te gradnju inkubatora koji otvara nove sadržaje za Srednju školu i 20 novih radnih mjesta. Da je bio na poslu, bio bi upoznat s projektom inkubator, kao što ga poznaju ostali djelatnici gradske uprave – kazao je Boljar.