Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Nova linija

Zrakoplov iz Osijeka za Basel prevozit će 30.000 putnika godišnje

Avion, Wizz Air
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL/Ilustracija
iskotarifna zrakoplovna kompanija Wizz Air prevozit će putnike na toj relaciji dvaput tjedno, ponedjeljkom i petkom

Prvi zrakoplov iz Osijeka za švicarski Basel poletjet će 19. svibnja. Niskotarifna zrakoplovna kompanija Wizz Air prevozit će putnike na toj relaciji dvaput tjedno, ponedjeljkom i petkom. Potaknut će to, istaknuto je u Zračnoj luci Osijek, dvosmjerni turizam, ali u uspostaviti važnu poveznicu za trgovinu i poslovanje između Švicarske i Hrvatske.

- Zrakoplovne karte su već u prodaji po niskim cijenama od 24.99 eura. Na ovoj liniji će letjeti zrakoplov tipa Airbus A320 sa 180 sjedećih mjesta, a godišnje će prevesti 30 tisuća putnika, što je zasigurno veliki turistički potencijal. Osijek time postaje 134. odredište koje se priključuje na sve veću Wizz Air-ovu niskotarifnu mrežu, koja omogućava pristupačne cijene usluga u 40 država diljem Europe – ističu u ZLO-u.

Pozicija zračne luke Basel/Mulhouse/Freiburg, dodaju, omogućuje putnicima za Švicarsku, Francusku, Njemačku pa i Belgiju brz dolazak na željenu destinaciju.

- Dom 40 muzeja, poznat po arhitektonskim i povijesnim znamenitostima, Basel će biti idealno odredište za naše putnike koji putuju na odmor, jednako kao i za putnike koji putuju iz poslovnih razloga. Praktičan raspored i niske cijene čine ga idealnim odredištem za odmor preko vikenda, kao i za bilo kakva kraća putovanja u ovu prelijepu regiju – izjavila je Ratz.