Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska 585 pregleda
Rekordni prinosi

Agrokorove kompanije otkupile i platile gotovo 55.000 tona pšenice i ječma

Sjetva pšenice
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
U proteklih nekoliko mjeseci fokus uprave Belja bio je stabilizacija poslovanja kompanije i osiguranje nastavka suradnje sa svim našim partnerima, dobavljačima i kooperantima - izvijestili su iz Belja

Žetva ječma i pšenice na ratarskim je površinama Agrokorovih kompanija u srpnju donijela najveće prinose u povijesti Belja, Vupika i PIK-a Vinkovci.

- Uz vlastite sirovine sve tri kompanije otkupile su i platile gotovo 55.000 tona pšenice, ječma, uljane repice i zobi od 700 kooperanata i poljoprivrednih proizvođača. Isplatama u roku Agrokorove kompanije potvrđuju da su ozbiljan i stabilan partner za buduću suradnju i otkup nadolazećih kultura soje i kukuruza - izvijestila je Ljiljana Vajda-Mlinaček. direktorica marketinga i turizma u tvrtki Belje. U skladu s novom politikom poslovanja Agrokor koncerna, dodala je, "Belje kao najveća poljoprivredna kompanija u Hrvatskoj i u narednom periodu jamči podmirenje svojih obveza prema dogovorenim uvjetima i rokovima".

- U proteklih nekoliko mjeseci fokus uprave Belja bio je stabilizacija poslovanja kompanije i osiguranje nastavka suradnje sa svim našim partnerima, dobavljačima i kooperantima. Upravo zahvaljujući partnerskim odnosima i razumijevanju uspješno smo završili ovogodišnju žetvu na našim oranicama i platili cjelokupan otkup iz ovogodišnje žetve, a cilj nam je nastaviti s otkupom jesenskih kultura. Svi zainteresirani poljoprivrednici mogu nam se javiti vezano za otkup ovogodišnjeg uroda soje i kukuruza - naglasio je, pak, Davor Bošnjaković, direktor Belja.