Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
uzajamna korist

Albansko izaslanstvo posjetilo županiju

Foto: Zagrebačka županija
Imamo dobre odnose, no sada treba ići u fazu njihova konkretiziranja. Naš smjer je zajednički, europski, kaže Dalipi

Višegodišnja suradnja Zagrebačke županije i Tiranskog okruga u Republici Albaniji dodatno će se unaprijediti potpisivanjem sporazuma o prijateljstvu i suradnji. O tome su prošloga tjedna, za posjeta albanskoga izaslanstva Županiji, razgovarali predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan sa suradnicima i predsjednik Tiranskog okruga Aldrin Dalipi.

subotica Obilježen dan oš “matija gubec” Županijska delegacija posjetila Suboticu i Tavankut

– Imamo dobre odnose, no sada treba ići u fazu njihova konkretiziranja. Naš smjer je zajednički, europski. Imamo jedni drugima što dati, stoga očekujemo da predsjednik Mikuljan, koji je i počasni građanin Tiranskog okruga, uskoro dođe u Tiranu i potpiše sporazum – kazao je Dalipi i dodao da Hrvatska ima veliko iskustvo u europskim integracijama, a Albanija ima potrebu za takvim iskustvom.

Predsjednik županijske Skupštine Mikuljan istaknuo je, pak, da su Hrvatska i Albanija potpisale sve međudržavne ugovore i da je sada unaprijeđena suradnja na regionalnim i lokalnim razinama.

Klinci su iznijeli svoje želje gradonačelniku Klinci kod gradonačelnika "Ako vam dan započne tužno, pogledajte u dječja lica"

– Ponudili smo albanskim prijateljima naša znanja i sposobnosti, kompetencije i vještine u pristupanju europskim integracijama. Želimo uspostaviti još bolju kulturnu, ali i gospodarsku suradnju – kazao je Mikuljan.

Uz njega, u izaslanstvu Županije bili su potpredsjednik Skupštine Zvonko Kunić, predsjednik Skupštinskog odbora za međužupanijsku i međunarodnu suradnju Vlado Horina i član Skupštine te predsjednik županijske Koordinacije za ljudska prava i član Skupštine Rudolf Vujević. Prisutni su bili i predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine Zagrebačke županije Adem Zenuni i predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine Grada Velike Gorice Memetali Zenuni.

Sajam Sajam Na Danima Slavonije u Zagrebu sudjelovali i OPG-ovi iz županije