Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Javni poziv za 18 pomoćnika u nastavi

Andrović: Nijedno dijete kojem treba pomoć neće ostati samo

Igor Andrović
Foto: Kristijan Toplak
Osigurat će se tako budućih 18 pomoćnika u nastavi, koji će brinuti o 18-ero djece s teškoćama u razvoju od 1. siječnja. Inicijativa je to župana Androvića, koju su prihvatili načelnici i gradonačelnic

– Nijedno dijete kojem je pomoć potrebna neće ostati samo, dobit će potrebnu brigu i skrb – nedavno je istaknuo virovitičko-podravski župan Igor Andrović, kada se govorilo o djeci s teškoćama u razvoju koja, zbog ograničenih sredstava iz EU, nisu bila uključena u projekt EU “In-In – integracija i inkluzija”.

Savjet za zdravlje Predsjednik Miroslav Venus Osnovan županijski Savjet za zdravlje

No zato se Virovitičko-podravska županija, u suradnji s jedinicama lokalne samouprave, odlučila za poseban model financiranja dodatnih pomoćnika. Po njemu, polovicu će novca izdvojiti Županija, a drugu polovicu jedinica lokalne samouprave u kojoj se dijete nalazi. Osigurat će se tako budućih 18 pomoćnika u nastavi, koji će brinuti o 18-ero djece s teškoćama u razvoju od 1. siječnja. Inicijativa je to župana Androvića, koju su prihvatili načelnici i gradonačelnici.

Objavljen je stoga, javni poziv za prijavu kandidata za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi, koji se može vidjeti na web-stranicama Virovitičko-podravske županije, www.vpz.hr. Izabrat će se 18 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u osnovnim i srednjim školama. Dva se pomoćnika traže za OŠ Eugena Kumičića Slatina, četiri za OŠ Suhopolje, tri za školu u Zdencima, jedan za OŠ Petra Preradovića Pitomača, po jedan u Novoj Bukovici i Gradini, tri u OŠ Voćin, zatim jedan u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina te dva u Srednjoj školi "Stjepan Ivšić" Orahovica. Rok je za prijavu osam dana. 

Fizikalna terapija Dom zdravlja Fizikalna terapija u domu bolesnika