Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska 164 pregleda
Dodjela priznanja

Anesteziologinja i volonterka HGSS-a Ivana Buklijaš dobitnica 'Splitskog cvita'

Nagrada splitski cvit
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Buklijaš je iskusna alpinistica, penjačica, speleologinja i planinarka koja je sudjelovala u brojnim akcijama spašavanja života

Župan Splitsko-dalmatinske županije Zlatko Ževrnja i gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, predstavnici političkih stranaka, kao i osobe iz javnog života te brojni građani prisustvovali su jučer na svečanosti dodjele priznanja 'Splitski cvit' u Vili Dalmacija.

Dobitnica nagrade Splitski cvit je anesteziologinja splitskog KBC-a i aktivna volonterka Hrvatske gorske službe spašavanja, dr.med. Ivana Buklijaš. Ova iskusna alpinistica, penjačica, speleologinja i planinarka sudjelovala je u brojnim akcijama spašavanja života.

Župan Zlatko Ževrnja i gradonačelnik Baldasar uručili su i plakete za 15 ovogodišnjih kandidatkinja, 15 latica.

Ževrnja je prigodom svečanosti čestitao Dan žena te je uz kratku povijesnu retrospektivu značenja ovoga dana kod nas i u svijetu, istaknuo ulogu žene u hrvatskoj povijesti i stvaranju moderne države Hrvatske. 

- Od slavnih hrvatskih kraljica Jelene i Katarine, preko niza slavnih i hrabrih žena iz hrvatske povijesti, posebno želim naglasiti ulogu hrvatskih žena, majki, sestara i djevojaka koje su i same sudjelovale u Domovinskom ratu, bilo djelatnim angažmanom na bojišnici bilo na drugi način, moleći, hrabreći i čekajući svoje sinove, braću i muževe.na čemu smo im posebno zahvalni" - rekao je župan Ževrnja, izvijestili su iz Županije.

Pokretačica "Splitskog cvita" Milena Mratinić pozdravila je sve okupljene, čestitala Dan žena i zahvalila svima koji su omogućili da se Splitski cvit održava već peti put. Posebno je zahvalila dosadašnjim pobjednicama.